spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yolcu sayısı 70 yılda, 70 bin kat arttı

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “1933 yılında 640 olan yolcu trafiğinin 70 yılda 70 bin kat artmış ise bu her kalkan uçakta yüreği titreyen, her inen uçakta yüreği ferahlayan DHMİ personelinin iftiharıdır” dedi.

       

DHMİ’nin 77. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla DHMİ Esenboğa Havalimanı Eğitim Tesislerinde etkinlik düzenlendi. Bakan Yıldırım, eşi Semiha ve torunu Bahar Sena Yıldırım ile katıldığı etkinlikte, Çin Halk Cumhuriyeti Demiryolları Bakanı Liu Zhijun, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ çalışanları ve çok sayıda davetli yer aldı.
       
        Karadon Maden Ocağında hayatını kaybeden madencilere rahmet, ailelerine de başsağlığı ve sabır dileğinde bulunan Yıldırım, ulaştırma sektörü gibi gece gündüz hareketin olduğu sektörde de her an her şeyin yaşanabileceğini söyledi.
       
        Yıldırım, Türkiye’de uçak yolculuğu kültürünün tabana ulaştığını belirterek, Türkiye’nin kıtalar arası uçuşta gittikçe en önemli transfer merkezi haline geldiğini belirtti.
       
        Havaalanlarının ardı ardına ödül almaya başladığını vurgulayan Yıldırım, “1933 yılında 640 olan yolcu trafiği 70 yılda 70 bin kat artmış ise bu her kalkan uçakta yüreği titreyen, her inen uçakta yüreği ferahlayan DHMİ personelinin iftiharıdır. Sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
       
        Konuşmaların ardından TSE Genel Müdürü Tahir Büyükhelvacıgil, DHMİ Genel Müdürü Birdal’a yenilenen ISO 9001 belgesini verdi. Ardından, Bakan Yıldırım torunu Bahar Sena, DHMİ Genel Müdürü Birdal ve Genel Müdür Yardımcılarıyla 77. yıl pastasını kesti. Etkinliğin sonunda, Bakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile eğitim tesislerinin bahçesinde fidan dikti. Yıldırım, fidana torunuyla can suyu verdi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika