spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yıldırım’dan ‘Kurban Derisi’ Açıklaması

Seçtiklerimiz

 Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım "Türk Hava Kurumu için kurban derisi gelirleri elbette önemli ancak bundan sonra deri ile anılan bir kurum olmayacak." dedi.

THK Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım: "Halkımızın THK’ya güveni tamdır. Bağışı nereye yapacağını bilir. Düzenlemeyle bir kaos ortadan kalkmış oldu. Biz yine kurban derisi toplamaya devam edeceğiz. Gelirlerimizi de bugüne kadar olduğu gibi eğitim faaliyetleri için değerlendireceğiz."

Her Kurban Bayramı öncesinde tartışma meydana getiren bir mesele daha tarihteki yerini aldı. Bundan böyle kurban derisi çekişmesi olmayacak.  Türk Hava Kurumu yine deri toplamaya devam edecek. THK, bu derilerden elde ettiği gelirlerin bir bölümünü  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı. Kızılay, SHÇEK, Diyanet Vakfı gibi  kurumlarla paylaşmak durumunda da kalmayacak..  

Resmi Gazete’de  yapılan değişiklikle, Türk Hava Kurumu’na kurban derisi toplama alanında gelir avantajı sağlanırken, Kurum’un "tekel" konumu da ortadan kaldırıldı.  Bundan sonra isteyen her kurum deri ve bağırsak toplayabilecek. Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, "Biz yine kurban derisi toplamaya devam edeceğiz. Bu sene diğerlerinden farklı olarak topladığımız kurban derilerinin tamamını kendi faaliyetlerimiz için kullanacağız, diğer kurumlarla paylaşma durumu kalktı. Kendi havacılık faaliyetlerimize aktaracağız" dedi.

YILDIRIM: VATANDAŞIMIZ NEREYE BAĞIŞ YAPACAĞINI ÇOK İYİ BİLİR"

Haberevet.com’dan Berat Erkök’e konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım Bir kaos ortalıktan böylece kalkmış oldu." dedi.

Kendilerine güvenlerinin tam olduğunu dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
"Halkımızın da THK’ya olan güveni tamdır. Vatandaşlar yardımlarını nereye yapacaklarını gayet iyi bilirler. Türk Hava Kurumu kurban derisi toplama faaliyetlerine bundan sonra da devam edecektir. Buradan elde edilen gelir THK’nın verdiği ücretsiz havacılık kurslarında kullanılacaktır. Yani vatandaşlarımızın yaptığı hayırlar eğitim yolunda harcanacaktır." dedi.

İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE BAĞIŞTA BULUNABİLECEK

Türk Hava Kurumu, kurban derisi toplama görevini, 1983 yılından bu yana 2860 sayılı Yardım Toplama, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunları ile nasıl uygulanacağını açıklayan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik gereğince yerine getiriyordu.

Yeni düzenleme ile her yıl gündeme gelen "Kurban derisi tartışması" sona ermiş olacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika