spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yeşil sahalardan gökyüzüne transfer

Seçtiklerimiz

YALOVALI Tülin Karabudak, erkek kardeşleriyle futbol oynamaya başladığında henüz 8 yaşındaydı. O yıllardan sonra bir daha sahalardan kopamadı. 5 yıl, bir erkek futbol takımının tek kız oyuncusu olarak top koşturdu. Futbolcu bursu kazanan Tülin Karabudak, ABD Monclaire State Üniversitesi’nde uluslararası işletme okudu.

ABD’de de  amatör küme futbol takımında attığı 22 golle ‘futbol kraliçesi’ seçilen genç sporcu, gökyüzüne gönül verdi ve sivil havacılık eğitimi aldı. Tülin Karabudak artık Pegasus Havayolları’nın 10 kadın pilotundan biri olmaya aday.  Çocukluğundan beri hep pilot olmayı hayal ettiğini söyleyen 28 yaşındaki Tülin Karabudak, futboldan kokpite uzanan yolculuğunu şöyle anlatıyor:

Çocukluk hayali gerçek oldu

“Türkiye’ye döndüğümde farklı iş başvuruları da yaptım. Ancak içimden gelen sesi dinledim ve pilotluğa yöneldim. Çocukken okul yıllığımda bile Pilot Tülin yazıyordu. Bir havacılık şirketinin uçuş eğitim programını tamamladım. Sonra Ankara’da bir dizi sınav ve mülakatı verdim. Dev bir boeing uçağı tek seferde ve kusursuz indiren tek kadın oldum.” Şimdilerde göreve başlamak için gün sayan Karabudak “Uçağı düzgün indirebilmek, gol sevinci gibi. Şimdi hedefim akrobasi uçuşu” diyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika