spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme

Seçtiklerimiz

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan helikopter şirketinin teknisyeni K.K. Malatya’ya getirilecek. 

 

 
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Atatürk Havalimanı’nda çalışan emekli astsubay teknisyeni K.K. gözaltına alındı. Daha önce Yazıcıoğlu’nun helikopteri kiraladığı şirkette çalışan K.’nın 6 ay önce TAV’a geçtiği bildirildi. Gözaltına alınan K.K.’nın Malatya’ya getirileceği öğrenildi. 

 

 
Soruşturma kapsamında daha önce 5 kentte yapılan operasyonda Kaza Kırım Ekibi Başkanı Feridun Seren, üyeler Kerem Mumcuoğlu, Mehmet Sevdim ile helikopterin cihazını söken turuncu tornavidalı muvazzaf subay Nedim Bakırhan, kaza yerinde bulunan diğer askerler Nusret Memiş, Aydın Özsıcak ve merkezde görevli Cemal Şahin tutuklanmıştı. Feridun Seren, mahkemede verdiği ifadede 29 Mart 2009’da, düşen helikopterin sahibi ESAS Hava Taşımacılık Turizm ve Ticaret AŞ’ye bağlı Med-Air şirketinde o dönem görevli bir teknisyeni K.K.’yı da yanlarında götürdükleri belirtmişti. Kırım ekibinde olmaması rağmen K.K’nin olay yerine götürülmesi tartışma konusu olmuştu. Seren, mahkemede şu ifadelere kullanmıştı: "29 Mart 2009’da bizim oraya ulaşmamızı askeri helikopter sağladı. Ancak sadece 3 kişi alabileceklerini söylediler. Kaza Türkiye gündeminde önemli yer edindiği için ELT cihazını tespit etmek amacıyla Kerem Mumcuoğlu yerine Esas Havacılık Şirketi teknisyeni K.K’yı aldık. 35 -40 dakika kalabildik. ELT cihazını aldık." 
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika