spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yatay havacılık müzakereleri başlıyor

Seçtiklerimiz

Avrupa Komisyonu,Brezilya ve AB üyesi devletlerin ikili anlaşmalarında yenilikler yapmak amacıyla,Brezilya ile kapsamlı yatay havacılık müzakerelerini baslatmak istiyor.Söz konusu AvrupaKomisyonu’nun önerisini AB Ulaştırma Bakanları Konseyi kabul etti.

       

Brezilya açık ara farkla Güney Amerika’nın en büyük uçak pazarına sahip ve her yıl yaklasık 4 ,500 milyon yolcu Avrupa ile bu ülke arasında seyahat ediyor.2014 FIFA Dünya Kupası ve 2016 Brezilya Rio de Janerio Olimpiyat Oyunlarında bu rakamların daha da yükselmesi bekleniyor.

       

Sefer sayılarına üye ülkelerin durumuna bağlı olarak 2 ile 80 arasında sınır koyan havacılık anlaşmaları; (ki bu durum havayollarının ve yolcuların bazı olanaklardan yaralanmasını engeller nitelikte) anlaşmalardaki yeni düzenlemeleri kaçınılmaz kılıyor.Sonuc olarak her kosulda da müzakereler için doğru zaman olduğu görülüyor.

       

Mevcut anlaşmalar ayrıca Brezilya ile üçüncü dünya ülkeleri arasındaki yolcu taşıma hakları ve nakliyat işlemlerini de kısıtlar nitelikte.Bütün bunlar potansiyel görüşülmesi gereken hususlar.Müzakereler ,çevresel işbirliği konusunda da maddeler içeriyor.Ayrıca Brezilya’nın bio yakıtlara olan ilgisini de göz önünde bulundurursak, böyle bir iş birliği havacılık için sürdürülebilir bio yakıtların gelişimini de büyük ölcüde destekleyebilir.

       

Komisyon tarafından yürütülen ekonomik araştırmalar anlaşmanın tüketiciler üzerinde olumlu etkisinin yılda 300 ile 460 milyon arasında olduğunu öngörüyor.Avrupa ile Brezilya arasındaki nakliye işlemlerinde de daha açık bir hukuki çercevede kazanç sağlanması bekleniyor.Avrupa ile Brezilya arasındaki havacılık işbirliği son zamanlarda daha da ivme kazandı.

       

AB-Latin Amerika sivil havacılık zirvesinin 24-26 Mayıs ‘da Rio de Janerio da yapılması planlanıyor.

       

2009 yılı baslarında Brezilya ile AB üyesi devletler arasındaki tüm mevcut ikili anlasmaların sıraya konulması icin iki taraf da havacılık anlasması imzaladı.Karsılıklı güveni sağlama ve cevresel uyumluluğu da destekleyeceği umulan görüsmeler gecen yılın sonlarından beri sürdürülüyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika