spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Yaralı pilot, büyük bir felaketi önlemiş

Seçtiklerimiz

Havacılık Daire Başkanlığı’nda görevli teknik heyetin ifadelerine başvurduğu görgü tanıkları, hızla alçalan helikopterin, madeni yağ üretim tesisinin üzerine düşmek üzereyken son anda pilot tarafından denize yönlendirildiğini anlattı.

 

Helikopterin iniş vaziyetinde suya çarptığını ve ters döndüğünü belirten tanıklar, Özdemir’in, helikopterin kızaklarını yukarı çekerek diğer 4 kişiyi kurtarmaya çalıştığını aktardı. Helikopterin madeni yağ tesisinin üzerine düşmesi halinde depolarda bulunan binlerce varillik hammaddenin alev alev yanma riskiyle karşı karşıya kalınacağı belirtildi.

Fransız yapımı ‘Alouette 2’ model helikopterin denize düştüğü noktaya yaklaşık 100 metre mesafedeki madeni yağ tesisinde çalışan işçiler, motor sesiyle irkildiklerini belirtti. Helikopterin büyük bir hızla alçaldığını görünce panik yaşayan işçilerin ifadelerine göre denize düşen araç suya çarparak ters döndü. Bu sırada yaralı olarak sudan çıkan pilot Kemal Özdemir, helikopterin kızaklarını tutarak içindeki 4 kişiyi kurtarmak için çalıştı. Çevredekiler, pilota bağırarak kızakları bırakmasını söyledi. Daha sonra olay yerine 150 metre mesafede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli personel Özdemir’i kurtardı. Tesiste yaklaşık 50 kişinin bulunduğu bilgisini veren işçiler, muhtemel felaketin komutanlığa ait ormanlık alana da büyük zarar vereceğini anlattı.

Bu arada kazada ölen Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen’in birkaç hafta önce 3. sınıfa terfi ettiği, temmuzda görev yerinin değişeceği öğrenildi. Daha önce Hakkâri’de görev yapan Bilgen’in İstanbul’a atanmasına rağmen Hakkarililerin sorunlarıyla ilgilendiği belirtildi.

Şehit babası: Allah ona en yüksek rütbeyi nasip etti

Kazada hayatını kaybeden komiser pilot Murat Güçlü (30), Konya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 27 yıllık polis olan babası Hüseyin Güçlü, "Temmuzda başkomiser olacaktı, Allah ona en yüksek rütbeyi verdi." diyerek gözyaşı döktü. Oğlunun her uçuş öncesi kendisini aradığını söyleyen baba, "Cuma günü yine aramış. Telefonu duymadım. Sonra ben aradım ama cevap vermedi." dedi. Şehidin 29 Mayıs’ta evleneceği Rumeysa Tekelioğlu ise törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na nişanlısının adının verileceği okulda öğretmenlik yapmak istediğini söyledi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika