spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Yamaç Paraşütü Kursu Tamamlandı

Seçtiklerimiz

Karain Havacılık Eğitim Merkezi ilk Yamaç Paraşüt Kursu’nu tamamladı.
 
Antalya-Karain Havacılık Eğitim Merkezi’nde 5 Mayıs 2011 tarihinde açılan Yamaç Paraşüt Kursu yer eğitimleri Karain Meydanı’nda tamamlanırken, tepe eğitimleri ve uçuşlar Bademağacı beldesindeki Aktepe’de yapıldı. THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, Antalya’yı yamaç paraşütü konusunda dünyanın gözbebeği haline getireceklerini belirterek, “THK olarak biz, akademik bir eğitim ve arkasından dünyanın en önemli kuruluşlarından olan Uluslararası Havacılık Teşkilatı (FAI) onaylı sertifika veriyoruz.

Bu hava sporunu Antalya’da yaygınlaştırmak amacıyla 9 ayrı bölgede uçuş yapılabilecek tepeler tespit ettik ve buraları uçuşa hazırlamaya başladık. Bu bölgeler Tünektepe, Kırkgöz, Çığlık, Tahtalı, Adrasan Tozludağ, Kaş, Bademağacı, Alanya ve Manavgat’ta bulunan yamaçlar. Tabiki bu yerlerin isimlerinin ülke çapında hatta ülkemiz dışında da duyurulabilmesi için Antalya’da görev yapan kamu yöneticilerimizin de bu işe gönül ve destek vermesi şart” dedi.

 
Antalya’nın sosyal ve sportif havacılık geleceğine yeni bir heyecan getirecek Skydive atlayış merkezi kurmak için araştırma yaptıklarını da dile getiren THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, “Bu merkezi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait kullanıma hazır bir pisti olan, uluslararası turizm potansiyeli ve yüksek sezonu fazla, olumlu meteorolojik şartları sayesinde 10 ay süresince atlayış imkanı olan Antalya-Manavgat ilçesinde hayata geçirmek istiyoruz.

Şu an yağmur, kar ve soğuk nedeni ile atlayış sezonunu kapatan Rus paraşütçüler ve bu merkezin abonesi diğer atlayış tutkunları Dubai’de atlamakta. Bizim ülkemiz ise Rusya’ya çok daha yakın ve Rus’ların Antalya’ya olan ilgisi malum. Ayrıca Türk paraşütçülerin sayısının çok olması da, bizim Antalya’da Skydive atlayış merkezini kurmamız için yeterli bir sebep olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika