spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

VIP Salonu'ndaki termal kamera kaldırıldı

Seçtiklerimiz

Türkiye`de domuz gribi virüsünden (H1N1) ölenlerin sayısı en son 458 olarak biliniyor. Geçen hafta ölü sayısını artık bildirmeyeceğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, havalimanlarındaki termal kameraları da kaldırmaya başlamıştı. Bakanlığın talimatı ile ilk olarak üç hafta önce Antalya Havalimanı`ndaki termal kameralar devreden çıkarıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı`nda Dış Hatlar ve Genel Havacılık Terminali ile VIP Salonu`na kurulan sabit ve mobil 6 kameradan 5`i de kademeli olarak söküldü. Dış Hatlar Terminali Geliş katında pasaport öncesine kurulan termal kameranın ise hacıların yurda dönüşlerinin tamamlanmasının ardından gelecek hafta kaldırılacağı belirtildi.


Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Antalya, İzmir, Ankara, Dalaman ve Bodrum gibi havalimanlarında kurulan sabit ve mobil termal kameralar, vücut ısısı 38 dereceyi geçen virüs taşıma ihtimali yüksek kişileri tespit ederek tedavi altına alınmasını sağlıyordu.

Uçakla yurtdışından gelen yolcularda hastalık belirtisine daha az rastlanmasına karşın ülkede domuz gribi ile ilgili ölümlerde artış yaşanması üzerine termal kameraların kaldırılmasına karar verildi. Bu arada havayolu şirketleri domuz gribine karşı uçaklarda dezenfekte işlemine hız verdi. Yolculara el temizleme jeli dağıtılacak.

 

 

 

Zaman

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika