spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ve sonunda imzalar atldı – Mutlu Son

Seçtiklerimiz

Kıbrıs Türk Havayolları’nın arap saçına dönen işletme özelleştirmesi neticelendi.

       

Önceki gün AtlasJet Havayolları’nın görüşmeleri askıya almasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Taraflar iki gündür yoğun görüşmeler yapıyordu. Görüşmeler anlaşmayla noktalandı.

       

 

       

Borç batağına sağlanan Kıbrıs Türk Havayollarının yaşadığı sıkıntılardan ve şirketin iflasına kadar gidecek sorunlardan kurtarılması için KKTC hükümetinin başlattığı kurtarma operasyonu yılan hikayesine dönmüştü.

       

Yapılan ilk ihaleye Türkiye’den sadece AtlasJet Havayolları teklif vermiş ancak daha sonra Serdar Denktaş’ın mahkemeye gitmesiyle ihale iptal edilmişti. Tek kurtuluşun özelleştirme olduğunu bilen KKTC hükümeti KTHY’yi kurtarma çalışmalarına devam etti. Pegasus Havayolları’da KTHY ile ilgilenmiş ve hatta gelen haberlere göre "Pegasus Havayolları ile anlaşıldı" bilgileri yansımıştı medyaya.

       

Ancak bu bilgilerin doğru olmadığı kısa bir süre sonra anlaşılmış görüşmelerin hem AtlasJet Havayolları hem de Pegasus Havayolları ile devam ettiği ortaya çıkmıştı.

       

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tüm şirketlere olduğu gibi KTHY’ye verdiği sürenin sona ermesiyle birlikte uçuşların askıya aldığını duyurmuştu.

       

Her geçen dakika KTHY’nin aleyhine işleyen sürecin pozitife çevrilmesi için KKTC hükümeti kurtuluş çalışmalarına devam etmiş ve AtlasJet Havayolları ile anlaşıldığı açıklanmıştı.

       

AtlasJet Havayolları çok geçmeden KTHY ile tüm çalışmaların askıya alındığını duyurmuş ve çalışanların desteği olmadan KTHY’nin kurtulmasının mümkün olmadığını belirtmişti.

       

 Aldığımız son bilgilere göre

       

AtlasJet Havayolları ile yeniden masaya oturulduğu bilgisi geldi.

       

Az önce Haber Merkezimize ulaşan bilgilere göre anlaşma yeniden sağlandı ve sözleşmeler imzalandı.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika