spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ural Airlines, Mahsur Airbus İçin Tarla Kiralama Anlaşması Yaptı

Seçtiklerimiz

Rusya’da Mahsur Airbus: Ural Airlines, Tarla Sahibiyle Yıllık Kira Anlaşması İmzaladı

12 Eylül 2023’te bir Ural Airlines pilotu, mürettebatın uçaklarının yakıt eksikliği nedeniyle Novosibirsk Havaalanı’na (OVB) ulaşamayacağından endişe etmesi üzerine bir Airbus A320’yi Rusya’daki bir buğday tarlasına zorunlu iniş yaptı. Sorunlu A320 jetinin hikayesi, uçağın tarladan uçurulup uçurulmayacağı ya da karayoluyla kesilip taşınıp taşınmayacağı konusunda spekülasyon yapan insanların dikkatini çekti.

Ural Airlines uçağı bugün hala Novosibirsk’in hemen dışındaki tarlada, güney Sibirya’da, çevresi çitle çevrili ve 24 saat özel güvenlik tarafından korunan bir alanda bulunuyor. Acil inişten bu yana uçağın kaderi hakkında farklı hikayeler ortaya çıktı.

Olayın ardından bir rapor, havayolunun Airbus A320’yi tarladan uçurmaya çalışmadan önce yerin sertleşmesini beklediğini söyledi, ancak Kasım 2023’te başka bir rapor, projenin 2024 ilkbaharına kadar “bekletileceğini” belirtti. Ancak, 9 Ocak 2024 tarihinde, Rusya’nın Ubinsky Bölgesi başkanı Oleg Konyuk’un açıklamalarıyla uçağın yakın geleceği hakkında daha net bir bilgi ortaya çıktı.

Bölgenin başkanına göre, Ural Airlines, mahsur jetin bulunduğu tarlayı bir yıl için kiralamak üzere tarla sahibi ile bir kira sözleşmesine girdi ve bu süre daha da uzatılabilir. “Toprak donarsa – kalkarlar. Ama toprak donmuş durumda – kalkmıyorlar. Havayolu, tarlanın sahibi ile bir yıl için kira anlaşması yaptı. Sonra – ne olacağını bilmiyorum, belki bir yıl daha kontrat yaparlar,” dedi.

KP-Novosibirsk’e göre, sözleşme şu anda Eylül 2024’e kadar geçerli olup havayolunun 11,000 doların üzerinde bir ödeme yaptığını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika