spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

United, dünyanın en büyük havayolu oluyor

Seçtiklerimiz

United ve Continental havayolu şirketleri, geçen yıl 1 milyar Dolar zarar ettikten sonra birleşme kararı aldı. Continental’ın Başkanı Jeff Smisek, herkesin kazançlı çıkacağını söylüyor. Smisek, "Birleşerek çok daha iyi bir şirket olacağız. Tek başımıza bunu yapamazdık. Hissedarlarımızın geleceği için de iyi olacak."

       


        3 milyar 100 milyon Dolar’lık anlaşmadan, 10 ana merkezden dünyanın dört bir yanında 370 noktaya uçuş yapan çok büyük bir şirket doğacak. Uzmanlar, anlaşma sayesinde yılda 1 milyar dolar tasarruf edileceğini ve yeni şirketin iş seyahati yapanların tercihi olacağını söylüyor. Chicago’daki DePaul Üniversitesi’nde havacılık uzmanı Joseph Schwieterman, "İki şirket birbiriyle çok uyumlu. Bulundukları stratejik konum çok iyi," diyor.

       


        Ancak havayolu şirketleri için iyi olan birşey, yolcuların aleyhine çalışabilir.  Örneğin bilet fiyatları artabilir. Birleşmenin tekel oluşturup oluşturmadığı ve bilet fiyatlarının nasıl etkileneceği konusunu incelenecek. United’ın Başkanı Glenn Tilton, birleşme sayesinde, yeni şirketin müşterilerine çok daha iyi hizmet vereceğini söylüyor. Tilton, "İşletimimiz sağlam ve güvenilir. İki yıllık ilişkimiz sırasında ortağımızdan çok şey öğrendik. United Airlines’ın uçuşlarını zamanında gerçekleştiren bir numaralı havayolu şirketi olmasından gurur duyuyoruz," diyor.

       


        Yeni şirketin hisselerinin çoğunluğu United havayolu şirketi hissedarlarına ait olacak. Birleşmenin gerçekleşmesi için hissedarların onayı gerekiyor. United hosteslerini temsil eden sendika, anlaşmaya destek vermeden önce yeni sözleşme hazırlanmasını istiyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika