spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

United Airlines’a Yanık Davası: Bozuk Tepsi Masası Kızlarının Yanmasına Yol Açtı

Seçtiklerimiz

United Airlines, Yanıkla Sonuçlanan Uçak Yemek Olayında Mahkemeye Çıkarıldı

United Airlines’a dava açıldı, çift, 6 yaşındaki kızlarının uçağın bozuk tepsi masasından düşen sıcak bir yemek nedeniyle yanık aldığını iddia ediyor. Michal ve Ben Fefferman çifti, geçen hafta Chicago federal mahkemesine şikayette bulundu.

Olay iddiaya göre Tel Aviv, İsrail’den Newark, New Jersey’e giden bir uçuş sırasında gerçekleşti. Kızları O.F. adı verilen çocuğun, annesine verilen ve tepsisi masasına konan bir yemeğin kucağına düşmesi sonucu yanmış olması iddia ediliyor. Tepsi masasının bozuk olduğu ve aşağı doğru eğildiği belirtilen dava dilekçesinde, “Yemek tepsisinin yiyecek ve/veya içecek gibi güvenli bir şekilde konulabileceği düz bir yüzey sağlaması gerektiği halde, bu özel tepsi masası kusurluydu ve O.F.’nin oturduğu koltuğa doğru eğimliydi” deniyor.

İddiaya göre yemek “makul bir sıcaklıkta değildi” ve ciddi yanıklara neden oldu. Dava, kızlarının annesinin müdahale talep ettiğini ancak yanıkları tedavi etmek için malzeme bulunmadığı için mürettebatın yardımcı olamadığını iddia ediyor.

Bu nedenle çocuğun geriye kalan 12 saatlik uçuş boyunca “aşırı rahatsızlık içinde acı çektiği” iddia ediliyor. Aile, kızlarının “şimdi yara izleri ve şekil bozukluğu” yaşadığını ileri sürüyor.

Dava, United Airlines’ın yemeği “makul bir güvenli sıcaklıkta servis etmemek”, çocuklar için tasarlanmış bir yemek sunmamak, yemeğin sıcaklığını kontrol etmemek, uçağın tepsi masalarını bakımlı tutmamak ve mürettebatını yanık yaralanmalarını tedavi etmeye uygun şekilde eğitmemekle suçluyor.

Fefferman çifti, tıbbi masrafları ve 75.000 doların üzerinde tazminat talep etmek için bir jüri duruşması talep etti.

United Airlines, dava süreci hakkında yorum yapamayacaklarını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika