spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçuş Görevlilerinden Büyük Protesto: 30 Havaalanında Grev Hazırlığı

Seçtiklerimiz

Uçuş Görevlilerinden Adalet Talebi: 30 Havaalanında Eylem Planı

Uçuş Görevlilerinin Protesto ve Grev Hazırlıkları

Amerika’da uçuş görevlileri, beş yıldır maaşlarına zam yapılmamasını protesto etmek amacıyla Washington, D.C.’de bir miting düzenlediler. Yaklaşık 77,000 uçuş görevlisini temsil eden Uçuş Görevlileri Birliği (Association of Flight Attendants-CWA) ve Profesyonel Uçuş Görevlileri Birliği (Association of Professional Flight Attendants), 13 Haziran’da 30 havaalanında yeni sözleşme ve çalışılan tüm saatler için ücret talep eden protesto gösterileri düzenleyeceklerini duyurdu.

American, United ve diğer havayolu şirketlerinde çalışan uçuş görevlileri, iki yıldan uzun bir süredir süresi dolmuş sözleşmelerle çalışmakta ve 2019’dan bu yana zam alamamaktadır. Bu durum karşısında sendikalar, üyelerinden ve destekçilerinden ABD’nin dört bir yanındaki havaalanlarında ve Londra ile Guam’da protesto gösterilerine katılmalarını istemektedir.

Uçuş görevlileri, yaşanabilir çalışma programları, faturaları ödemeye yetecek kadar yüksek ücretler, düzgün çalışma koşulları, iş güvenliği ve adil ücret talep ediyorlar. American Airlines’ta işe yeni başlayan uçuş görevlileri, yılda sadece 27,000 dolar kazanmaktadır ve bazıları geçinebilmek için gıda kuponu ve toplu konut yardımına başvurmaktadır. Uçuş görevlilerine sadece uçağın kapılarının kapanmasından açılmasına kadar geçen süre için ödeme yapılmakta, uçağın yüklenmesi ve boşaltılması gibi işlemler ise ücretsiz kalmaktadır. Uçuş görevlileri, tüm çalıştıkları saatler için adil bir ücret talep etmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika