spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçak kazası görüntüleri yayınlanacak

Seçtiklerimiz

Senaryosunu Yaşar Taşkın Koç’un, Konsept Danışmanlığı’nı gazeteci Erdal Şen’in üstlendiği Adnan Menderes’in hayatını konu alan "Ali Adnan-Başvekil" belgeselinde en etkileyici bölümlerden biri bu akşam ekrana geliyor.

       

Kıbrıs’la ilgili tarihi bir imza atmak üzere Londra’ya giderken uçak kazası geçiren Menderes’in Türkiye’ye gelişindeki muhteşem karşılama belgeselde geniş bir şekilde yer buluyor. Menderes’in İmam-ı Azam’ın türbesi önünde ettiği dua, Fransa’ya karşı bağımsızlık mücadelesi veren Cezayir direnişçilerine el altından yaptığı silah yardımı, Bağdat Paktı ile hedeflediği vizyon, yaşanmış anekdotlarla anlatılıyor.

       

Bugünkü İstanbul’a rengini veren imar çalışmaları kapsamında yapılan hizmetler, 1950-60 arasında sinemadan edebiyata yaşanan değişimle birlikte ele alınıyor. Menderes’in icraya geçirmek üzere olduğu nükleer enerji projesinin akıbetinin 27 Mayıs darbesiyle birlikte nasıl bilinmeze itildiğine de dikkat çekiliyor.

       

TRT-1’de yayınlanacak olan belgeselin bu akşam yayınlanacak yedinci bölümünde yine ilgi çekici konulardan biri de ‘9 Subay olayı’ ve Menderes’in kendisine iletilen darbe ihbarlarına karşı duyarsız kalması.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika