spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Uçak Bakım Teknisyenliğine İlgi Büyük

Seçtiklerimiz

Nevşehir’de İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü ,THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen istihdam garantili Uçak Teknisyenliği Kursu için başvurular 19 Eylül 2010 Pazar günü sona eriyor.

       

Uçak Bakım Teknisyenliği Kurs Başvurusuna İlgi Büyük

       

Nevşehir’de İŞ KUR Nevşehir İl Müdürlüğü ,THY AO, Nevşehir Belediyesi ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile düzenlenen istihdam garantili Uçak Teknisyenliği Kursu için başvurular 19 Eylül 2010 Pazar günü sona eriyor.

       

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ile Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen Uçak Bakım Teknisyenliği kursu başvurularının ardından 21 Eylül 2010 günü KAPEM’ de başvuruda bulunanların seçiminin yapılacağı sınav düzenlenecek.

       

EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adayları, yapılacak değerlendirmenin ardından THY Teknik AŞ’deki çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 6 ay süreyle toplam 980 saat eğitimden geçirilecek.

       

Eğitimlerin teorik bölümü Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilirken, uygulama bölümü ise İstanbul’da THY Teknik A.Ş. atölyelerinde yapılacak.

       

Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programda adayların ayrıca iyi derecede İngilizce okuma/anlama yeterliliği kazanmaları da sağlanacak.

       

KAPEM’de yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde programa başlamaya hak kazanan adaylar, program boyunca İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri yatırılacak. 6 aylık süreden sonra gerçekleştirilecek sınavda programı başarı ile bitiren adayların yüzde 50’si THY Teknik A.Ş.’de istihdam edilecek.

       

Uçak Bakım Teknisyenliği için başvuruda bulunacak adayların T.C. vatandaşı olmalarının yanı sıra, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, Havacılık okullarının (SHYO ve Anadolu Teknik Liseleri) uçak bakım/gövde motor ve elektrik, elektronik bölümleri ile MYO veya teknik eğitim fakültelerinin; Makine/Motor, Elektrik, Elektronik, Mekatronik, Otomotiv Uçak Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak, İşe kabul edilmesi halinde vardiyalı çalışabilecek durumda olmak, sabıka kaydı bulunmamak, başvuru sırasında 30 yaşından büyük olmamak ve herhangi bir sağlık problemi bulunmamak gibi şartları taşımaları gerekiyor.

       

Uçak Bakım Teknisyenliği kursuna kayıt yaptırabilmek için diploma ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle Kapadokya Meslek Yüksekokulu veya Kapadokya Eğitim Merkezine başvurulması gerekiyor.

       

1 Ekim 2010 tarihinde başlatılması planlanan ve halen 250 gencin başvuruda bulunduğu Uçak bakım Teknisyenliği kursuna katılmak isteyenlerin sayısının kurs için, başvuru süresinin bitimi olan 19 Eylül 2010 Pazar gününe kadar 500 ü aşması bekleniyor.

       

 

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika