spot_img
spot_imgspot_img
10.1 C
İstanbul
Cuma, 6 Aralık 2024

TUSAŞ, T925 Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopteri IDEF’23‘te görücüye çıkıyor.

Seçtiklerimiz

TÜRK HAVACILIK UZAY SANAYİİ AĞIR SINIF GENEL MAKSAT HELİKOPTERİNİ TÜRKİYE’DE İLK KEZ IDEF’23 FUARI ‘NDA SERGİLEYECEK

Bu yıl 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı ‘nda Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) özgün olarak tesislerinde geliştirdiği teknoloji ve platformlarını sergileyecek. Daha önce Paris Air Show’da tanıtımı yapılan T925 Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopteri Dünya’nın sayılı büyük fuarlarından IDEF’23‘te görücüye çıkıyor.

MMU KAAN ve ANKA 3 İHA sistemlerinin birlikte harekât kabiliyetine sahip olacak Otonom Kol Uçuşu (OKU) projesi detayları da ilk kez bu fuarda tanıtılacak. Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada “Geliştirdiğimiz sistem ve platformlar ile ülkemizin öncü havacılık ve savunma vizyonuna katkı sağlamaya devam ediyoruz. Artık yeni hedefimiz çıkarttığımız bu yeni ürünlerin seri üretimini gerçekleştirmek. Bu vesileyle yeni platform ve sistemlerimizi ziyaretçiler ile buluşturacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Dünya’nın birçok ülkesinden ziyaretçileri standımızda misafir edeceğimiz için heyecanlıyız. “ dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 25 Temmuz 2023 tarihinde kapılarını dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçilere açacak olan IDEF’23 fuarına katılıyor. Standında birçok ilke imza atacak olan şirket, Paris Air Show’da tanıtımı yapılan T925 Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopterini Türkiye’de ilk kez IDEF23’te sergileyecek. Türkiye’nin yanı sıra Dünya’nın ilk uçuşlarını merakla beklediği ANKA III ve MMU KAAN platformlarının maketlerinin de sergileneceği fuarda iki platformun birlikte görev gerçekleştirmesine imkân tanıyacak Otonom Kol Uçucusu (OKU) Projesi de tanıtılacak.

Ağır Sınıf için TUSAŞ ve OGM işbirliği

Özgün olarak geliştirilen T629 ATAK II ve T625 GÖKBEY helikopterlerinden edinilen tecrübe neticesinde geliştirilen T925 Ağır Sınıf Genel Maksat Helikopteri, TUSAŞ ve Orman Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrası parça üretim sürecine başlandı. 2024 yılında test uçuşlarına geçilmesinin hedeflendiği projede ilk teslimat ise 2026’da gerçekleşecek.

Otonom Kol Uçucusu ilk kez IDEF23’te tanıtılacak

MMU KAAN ve ANKA III İHA sistemlerinin birlikte harekât kabiliyetine sahip olacak Otonom Kol Uçuşu (OKU) projesinin tanıtılacağı fuarda, NATO standartlarına uygun olarak üretilen yer kontrol istasyonu da yer alacak. Modüler yapısı ve isterler doğrultusunda sabit veya mobil olarak üretilebilecek olan istasyon, aynı anda birden fazla İHA sistemini uçurabilme özelliğine de sahip olacak.

MMU KAAN Simülatörü ziyaretçiler ile buluşacak

Geliştirdiği platform ve teknolojileri fuarda bir araya getirecek olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii standında; özgün platformlar ANKA, T925 Ağır Sınıf GENEL MAKSAT HELİKOPTERİ, HÜRJET, HÜRKUŞ, GÖKBEY, KARGO İHA, Uzay Sistemleri, MMU KAAN simulatörü deneyim alanı yer alacak. Fuarın statik bölümünde ise ATAK 2 ve AKSUNGUR platformları ile genç mühendis adaylarının bilgi alabileceği İnsan Kaynakları (İK) stantları yer alacak.

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil;‘‘ “Geliştirdiğimiz sistem ve platformlar ile ülkemizin öncü havacılık ve savunma vizyonuna katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu vesileyle yeni platform ve sistemlerimizi ziyaretçiler ile buluşturacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.  Dünya’nın birçok ülkesinden ziyaretçilerimizi standımızda misafir ederek platformlarımız için geliştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımız tanıtacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Genç mühendis adaylarımızı da standımıza bekliyoruz. “dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında

Türk Havacılık Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 6.000’i aşkın mühendis ve toplam 14.500’den fazla çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.

Stand Bilgileri: SALON: 11 | Stand NO: 1105 | Açık ALAN NO: A205

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika