spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye’den 129 ülkeye uçuş

Seçtiklerimiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Türkiye’nin halihazırda 129 ülkede 338 noktaya uçuş ağı olan bir ülke haline geldiğini belirterek, hava taşımacılığında 30’uncu sıradan 10’unculuğa yükseldiklerini söyledi.

İskurt, Küresel havacılık sektörünü bir araya getiren ve 140 ülkenin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Küresel Uygulama Destek Sempozyumu’ndaki konuşmasında, Türkiye’nin son 20 yılda havacılık alanındaki başarı öyküsü yazdığını söyledi.

İskurt, “İstanbul Havalimanı’nın bulunduğu bölgeden 4 saatlik uçuşla 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 38 trilyon dolar GSMH’ye sahip ve 7 trilyon 45 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkeye ulaşabiliyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı İskurt, Türkiye’nin halihazırda 129 ülkede 338 noktaya uçuş ağı olan bir ülke haline geldiğini belirterek, hava taşımacılığında 30’uncu sıradan 10’unculuğa yükseldiklerini söyledi.

Hava yolu sektörüne 2003’ten bu yana yaklaşık 16,2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını dile getiren İskurt, İstanbul Havalimanı’nı hayata geçirerek havacılık sektöründe söz sahibi olduklarını kanıtladıklarını bildirdi. İskurt, şunları kaydetti:

“İstanbul Havalimanı, fiziki alt yapısı, teknoloji yatırımları, hizmet kalitesi ve bulunduğu bölge itibarıyla turizm için küresel bir hub konumuna gelmiştir. Havalimanımız ile doğudan batıya uzanan çok geniş bir coğrafyanın merkezi konumundaki bu eşsiz kentin uluslararası marka değerine katkı sunarak fark yaratıyoruz.

İstanbul Havalimanı’nın potansiyeline paralel olarak bayrak taşıyıcımız THY’nin büyüme stratejisi de ülkemizin havacılık sektöründeki iddiasını ortaya koyuyor.”

THY’nin, salgının izlerini sildiğini, sefer düzenlediği ülke sayısını 129’a, destinasyon sayısını da 338’e çıkardığını kaydeden İskurt, şirketin yolcularına en üst kalitede hizmet sunduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika