spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye’de ilk kez test pilotu kursu açıldı

Seçtiklerimiz

Türkiye’de ilk kez düzenlenen test pilotu ve uçuş test mühendisi kursu, önceki gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde başladı.

Kurs kapsamında; TUSAŞ, Türk Hava Kuvvetleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ASELSAN’dan 12 öğrenci; HÜRKUŞ, HÜRJET ve KAAN gibi sabit kanatlı sivil ve askeri uçakları test ederek kariyer yolculuklarına devam edecekler.

SavunmaSanayist.com sitesinin haberine göre, Türk Uçuş Test Eğitmenleri Murat Özpala ve Emre Can Kaya, Uluslararası Test Pilotları Okulu (ITPS)’nun eğitmen ekibine katılarak bu girişim için bir ilke daha imza attılar. Böylelikle ITPS Türkiye’nin TUSAŞ ile imzaladığı işbirliği anlaşması kapsamında kurslar başladı.

ITPS, Kanada ve Türkiye’de olmak üzere iki ana kampüste faaliyet gösteren dünyanın en büyük bağımsız uçuş test okulu olarak biliniyor. Daha önce TUSAŞ ve Türk Hava Kuvvetleri personeli, bahsi geçen eğitim faaliyetleri için Kanada’da eğitim görüyorlardı. 2023 yılından itibaren bu eğitim faaliyetleri, Türkiye’de gerçekleştirilmeye başlanmış oldu.

Kurstan mezun olacak personeller; KAAN, HÜRKUŞ, HÜRJET ve F-16 ÖZGÜR gibi bir dizi kritik projenin kalbinde yer alacaklar.

Bu hava platformlarının testleri, bu personeller tarafından yapılacak ve olası sorunlar, bu personeller tarafından rapor edilerek projelerin en kusursuz şekilde tamamlanması sağlanacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika