spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türkiye’nin en büyük yolcu ve yük merkezi olacak

Seçtiklerimiz

Sarı, Adana Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansınca düzenlenen "Adana Projelerini Konuşuyor Çalıştayı"nın kapanışında yaptığı konuşmada, Adana’da sürdürülen projeler için 2016 bütçesinde başlama ödeneği olarak 750 milyon TL terk ettiğini , yıl içerisinde bu rakamın tahmini 2 katına çıkacağını ve şehirde bu yıl için 1 ,5 milyar liralık mevduat gerçekleştirileceğini ifade etti .
 
Sarı, Adana’nın en büyük ideallerinden birinin prestijli bir havalanına kavuşmak olduğunu ifade etti . Çukurova Havaalanı benzeri makro projeler için Yüksek Tasarılama Heyeti kararı gerektiğini, bu kararın geçtiğimiz hafta çıktığını ve birden çok hafta içerisinde ihalenin yapılıp, havaalanının 600 gün içerisinde bitireceğini anlatan Sarı, "2018’de Çukurova, Türkiye’nin 2. büyük havalimanına kavuşacak. Bu proje Adana ve bölgenin marka değerine tarihi bir katkı temin edecek " diye sohbet etti .
 
Hızlı tren projesi
 
Sarı, Devlet olarak Türkiye’nin hepsini hızlı trene kavuşturmayı amaçladıklarını ifade etti . İstanbul, Konya ve Ankara’yı güney illerine bağlayacak çabuk tren aksının merkezinin Adana olacağına dair Sarı, "Adana’dan Gaziantep’e erişecek bu hattın en ciddi bölgesi Toroslar’ın yer aldığı Ulukışla-Yenice bölümüydü. Bu bölgeyle alakalı problemin giderildiği ve trenin geçiş güzergahının belirlendiği müjdesini de paylaşmak talep ediyorum . İnşallah uygulama projesi 2017’de sona erecek sonrasında Adana çabuk trenine kavuşacak" diye sohbet etti .
 
Mersin-Yenice-Adana-Osmaniye arasındaki tren yönteminin 4 üstelik çıkacağını dile getiren Sarı, şunları söyledi:
 
"Mersin-Yenice arası iş 2017’de sona erecek . Adana-Osmaniye arasının ihalesi şubat ayı içinde yapıldı. En kısa sürede onu da bitireceğiz. Çabuk tren ve tren hatlarımız Çukurova Havalimanıyla irtibatlı olacak. Adana ve Çukurova, 3 projeyle Türkiye’nin en büyük yolcu ve yük merkezi haline geliyor olacak . Bu durum pekçok sektörümüzü de canlandıracak. Lojistikten kargoya, ticaretten istihdama kadar pekçok alanda devasa bir büyümeyi yaşayacağımızı ümit ediyorum."
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika