spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Türk-Rus uçak krizinin filmi çekiliyor

Seçtiklerimiz

Suriye sınırında 24 Kasım 2015’te Türk F-16 jetlerinin Rus savaş uçağı Su-24’ü düşürmesi, beyaz perdeye geliyor.

Olayda biri hayatını kaybeden, diğer yaralı kurtulan iki Rus pilotun hayatıyla ilgili çekilen uzun metrajlı film, sonbaharda vizyona girecek.

Rus basınına yansıyan habere göre, İgor Kopılov’un yönettiği filmde, Rusya’nın Suriye’deki operasyonları etrafında senaryoya dökülürken, pilot Oleg Peşkov’un paraşütle atlarken teröristlerce açılan ateş sonucu ölümü ve kazadan sağ kurtulan Konstantin Murahtin’in kurtarılması öyküsü anlatılıyor.

Yekaterinburg şehrinde bir açıklama yapan yapımcı Inessa Yurçenko, “Şimdi Igor Kopılov’un yönettiği ‘Gökyüzü’ adlı filmin çekimi 1,5 yıldır devam ediyor. Film Rusya Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde çekiliyor” dedi. Yurçenko, filmin çekimleri için Hmeymim askeri üssü de dahil olmak üzere, Suriye’ye beş kez gidildiğini söyledi.

Uçak krizi

24 Kasım 2015 tarihinde, Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde hava saldırıları düzenleyen bir Rus savaş uçağının bütün uyarılara karşın hava sahası ihlali gerçekleştirince düşürüldüğünü açıklamıştı. Olayda bir Rus pilot ölmüş, diğeri de yaralı kurtulmuştu.

İki ülke arasında yaşayanan kriz, bir dizi görüşme sürecinin ardından, 9 Ağustos 2016 tarihinde St. Petersburg’daki Erdoğan-Putin zirvesinden sonra normale dönmeye başlamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika