spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Türk hemşire uçakta İngiliz yolcuyu kurtardı

Seçtiklerimiz

Uçak, kalktıktan yaklaşık 1 saat sonra Edward John Green adlı yolcunun rahatsızlanması üzerine doktor anonsu yapıldı. Doktor olmayan uçağın yolcularından hemşire Şükran Sağlam, yardımcı olabileceğini söyledi.

 

Business Class’a alınan hastanın kalp krizi geçirdiğini anlayan hemşire Şükran Sağlam, pilot Mustafa Afacan’ın en yakın havalimanına inebileceğini belirtmesine rağmen hastayı Londra’ya kadar kontrol altında tutabileceğini söyledi.

 

Terslik olsaydı kariyerim biterdi

 

Londra’nın ünlü St. Thomas Hastanesi’nde 20 yıldan bu yana dermotoloji bölümünde görev yapan Sağlam “Kaptan hemen en yakın havalimanına inmek istedi. Ben doktor olmadığım halde hastanın sorumluluğunu üstlenerek ciddi bir risk aldım ve Londra’ya kadar kontrol edebileceğimi söyledim. Allah göstermesin uçakta hasta hayatını kaybederse, ben veya sorumluluk alan doktorun mesleki kariyeri sona erer. Hiçbir sağlık kuruluşunda görev yapamaz” dedi. Çocuk doktoru eşinin kariyeri nedeniyle Londra’ya geldiğini ve eşinin dönmesine rağmen çocuklarının eğitimi için kendisinin kaldığını anlatan hemşire Sağlam, işini severek yaptığı için geçen yıl ‘Care Award’ ödülü verildiğini de belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika