spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Topçu, pilotlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Seçtiklerimiz

 Bu konuyla ilgili diğer mürettebat da herhangi bir kaçırılma veya da götürülme işlemi yapılmıyor. Diğer personelimiz şuan da otelde dinlenme halinde. Türk Hava Yolları, tarifeli seferleriyle şu anda devam ediyor. Yeni bir ekip gönderdik, bu olaya maruz kalan ekibimizin ilk uçakla İstanbul’a naklini sağlayacağız. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir bilgi yok. Üniformalı olması sebebiyle 2 pilotumuzu alıkoydular diğerlerine herhangi bir işlem veya dokunma yapmadılar.

Diğer ekibimiz aynı araçla oteline intikal etti. Tabi ki burada hedef zannediyorum ki en üst düzeyde olan, üniformalı 2 kaptan arkadaşımızdı. Kaçırma olayında, 2 kişiyi de yeterli görüyorlar zannediyorum. Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız devrede, bakanımız aradı ve görüştüm. Diğer büyükelçimiz de konunun üzerinde. Diplomatik ilişkilerle bu konu çok yakından takip ediliyor. Şu anda bize verilen güvencede de Lübnan güvenlik birimleri konunun hassasiyeti üzerine gittiğine dairdir.

En kısa sürede sonuç alınacağını bekliyoruz. Hiçbir zaman bir ekibin gece yarısı, sabaha karşı otele intikali sırasında böyle bir konuyla karşı karşıya kalabileceğimizi düşünmedik. Çünkü bize spesifik bir tehdit yoktu. Ülkeler arası politik bir protesto alarak algıladık bunu. Ama THY’ye yönelik herhangi bir tehdit almadık bugüne kadar"

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika