spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

THYnin 2020 yılı: Dünyada da en çok uçan 5’inci şirket oldu

Seçtiklerimiz

Dünya Havacılık tarihinin en zorlu yıllarından biri olan 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle uçuşlarını bir süre durduran Türk Hava Yolları (THY), yılın ikinci yarısı itibariyle kriz sonrası yaptığı yatırım ve güvenli seyahat standartları ile uluslararası anlamda en çok uçuş seferi düzenleyen şirketler arasında yer aldı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı “ Bu zor günlerde, dünyada da en çok uçan 5’inci şirketi olmayı başardık” dedi.

İkinci Dünya Savaşı sonrası en büyük küresel kriz olan koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönem geçiren Türk Hava Yolları (THY) yapılan çalışmaları paylaştı.

THY Basın Müşavirliği tarafından hazırlanan ‘Havacılık tarihinin en zorlu yılı ve Türk Hava Yolları’ başlıklı değerlendirmede 2020 yılı ay ay ele alındı.

2020 YILI DEPREM FELAKETİ İLE BAŞLADI

2020 yılının ilk ayında Türk Hava Yolları (THY) 24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından AFAD ve Kızılay görevlilerinden oluşan 300 kişilik ekibi özel bir seferle Elazığ’a taşıdı. Bunun yanı sıra özel seferle, bölgeye gönderilecek yardım malzemeleri de kısa bir sürede vatandaşlara ulaştırıldı.

THY ayrıca vatandaşların mağdur olamaması için Elazığ ve Malatya seferlerine ait biletleri ücretsiz değiştirme imkânı sağladı, bunun yanında Ankara ve İstanbul’dan Malatya ve Elazığ’a ek seferler icra edildi.

BÜYÜK SALGIN İLE YILIN İLK AYINDA TANIŞTI

Dünya Havacılık tarihinin en büyük küresel krizlerinden biri olan koronavirüs ile tüm dünya Ocak ayında etkisini göstermeye başladı.

THY, ocak ayının son günlerinde pandemi kaynaklı gelişmeleri, ulusal ve uluslararası otoritelerle yakından değerlendirerek Çin’in Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediği seferleri sonlandırmak zorunda kaldı.

Yaşanan olağanüstü durum nedeniyle Turkish Cargo 102 ton kapasiteli kargo uçağı ile Çin’in Guangzhou şehrine ilaç, tıbbi maske, tek kullanımlık eldiven gibi birçok tıbbi yardım malzemesi ile medikal ekipman taşıdı.

Şubat ayında koronavirüs vakalarının diğer ülkelerde de artış göstermesi nedeniyle İran, Güney Kore ve İtalya’ya düzenlenen seferler kademeli olarak durduruldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika