spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

THY’deki yabancı pilot sayısı Meclis gündeminde

Seçtiklerimiz

CHP Genel Lider Yardımcısı Ali Öztunç, Türk Hava Yolları’nda (THY) 450 yabancı asıllı pilot çalıştığını ve bunlardan Yunanistan asıllı olan bir pilotun EOKA dövmesi taşıdığı tezini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Bakanlık, bu argümana karşılık vermek yerine Türkiye’deki uçak pilotu sayısını açıklamakla yetindi.

Sözcü’de yer alan habere nazaran, Öztunç, Bakan Karaismailoğlu’na “Yabancı asıllı pilotlardan Yunanistan asıllı olan pilot sayısı kaçtır? Kimilerinin EOKA dövmesi taşıdığı hakikat mudur” diye sordu.

Bakan ise bu argümana yanıt vermedi fakat Türkiye’deki pilot sayısını “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kayıtlarına nazaran, ülkemizde toplam 9003 uçak ve 176 helikopter pilotu bulunmakta olup, bu pilotlardan 3.419’u Türk Hava Yolları’nda misyon yapmaktadır” diye yanıtladı

“O uçağın fiyatını açıklamadı”

CHP’li Ali Öztunç, 2016 yılında devlet VIP filosuna alınan Küresel Express 850 model uçakla ilgili “Alım fiyatı nedir, bakımı nerede yapılmaktadır, uçağın yıllık bakım ve sarfiyatları için 3 milyon dolar olduğu hakikat mudur” sorusunu da yöneltti.

Bakan Karaismailoğlu ise uçak sorusuna şu karşılığı verdi: “Söz konusu uçakların, alımı, bakımı, operasyonları üzere idari ve mali konular ise; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı uhdesinde bulunmaktadır.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika