spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY Yeni Havalimanı’na 18 Saatte Taşınacak

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın yeni havalimanına taşınma planları netlik kazandı. Buna göre 18 saat içerisinde ekipmanlar, 600 tır ile karadan taşınacak. Son 24 saatlik dilimde uçuşlar yüzde 50 oranında düşürülecek, taşınma sonrasında ise seferler yüzde 10 kapasiteden başlatılarak kademeli olarak arttırılacak. Yolcusu bulunmayan 120 uçak da yeni adresine gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanacak.
 
İstanbul’da yapımı süren Yeni Havalimanı’nda ilk fazın yüzde 80’i tamamlanırken, merak edilen en önemli sorulardan biri olan Türk Hava Yolları’nın Yeni Havalimanı’na nasıl taşınacağı konusu da netlik kazandı. 330 uçaktan oluşan geniş filosuyla dünya da 301 noktaya uçarak bu alandaki rekoru elinde bulunduran THY’nin taşınma işlemlerine ilişkin detaylar açıklandı.
 
600 tır yeni havalimanına taşıyacak
 
18 saatlik bir sürede Türk Hava Yolları ve Türk Hava Yolları’na yer hizmeti veren Turkish Ground Services (TGS) için toplam 600 civarında tırla yeni havalimanına taşınma işleminin gerçekleştirileceğini açıklayan yetkililer, “Birinci günde oraya taşınmamıza herhangi bir engel yok. Yani biz birinci günde orada olacağız. Yolcumuzu hiçbir şekilde mağdur etmeden taşıyacağız.

Birinci günde hazır olacak binalarımız için müteahhitlerimiz çalışmaya devam ediyor. Hat bakımı inşaatımız yüzde 40’lara doğru geldi. Diğer inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun dışında da şirketin taşınmasıyla alakalı yurt dışından bir danışmanlık aldık. Her hafta arkadaşlar toplanıyor. İlk 18 saat içerisinde bize hizmet veren TGS şirketiyle birlikte biz de dahil olmak üzere yaklaşık 600’e yakın tır, oraya malzeme taşıyacak. Dolayısıyla devasa bir operasyon ama tüm çalışmalar yapıldı.” diye konuştu.

 
Geçtiğimiz günlerde ise Atatürk Havalimanı’nın nasıl taşınacağı açıklanmış, 30 Ekim gece 03.00 itibariyle taşınma işlemlerine başlanarak 31 Ekim gece saat 23.55’te taşınma süreci tamamlanacağı ifade edilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika