spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’ye Lübnan’lı Hayat Avali’den tehdit

Seçtiklerimiz

Avali, "Türk turistlerin Lübnan’a girmelerini engellemek için havalimanı yolunu kesmemiz gerekiyorsa onu da yaparız, havalimanının içerisine kadar da gireriz, fakat hiçbir Türk vatandaşını kaçırma girişiminde bulunmayız" diye konuştu.

Hayat Avali, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız’a, 2 Türk pilotun serbest bırakılması için Lübnanlı yetkililerle sürdürdüğü görüşmeleri sonlandırması konusunda tavsiyede bulundu.

Lübnan’da 9 Ağustos’ta, İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca’yı kaçırmıştı.

Eylemin sorumluluğunu, "İmam Rıza’nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlenmiş, grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye’de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları belirtilmişti.

Kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar’ın Lübnan’ın doğusundaki Baalbek şehrinin "Eş-Şeraveneh" kasabasında bir yerde tutulduğu, yardımcı pilot Murat Ağca’nın ise ülkenin güneyindeki "Zavter" ilinde bulunduğu iddia edilmişti.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, geçen günlerde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk pilotların yeri tespit edilmişti, onları kurtarmak üzereydik ancak pilotları kaçıran kişiler durumu fark etmiş olacak ki tutuldukları yer değiştirildi" demişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika