spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY yargıtaydan çıkan kararla rahatladı

Seçtiklerimiz

Karar sonrası THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, eylemdeki sendika üyelerine ‘dönün’ çağrısı yaptı. Sendika tarafı ise bu çağrıyı ‘grev kırıcılığı’ olarak yorumluyor.THY’de örgütlü Hava İş Sendikası 80 gün önce grev kararı aldı.

Sendikanın iddiasına göre hali hazırda, önemli bir bölümü kabin amiri olan 800 personel grevi sürdürüyor.Grevin devam ettiği süreçte, THY tarafı, oluşan açığı kapatmak için iki havayolu şirketinden geçici personel aldı. Söz konusu personel sayısı 750 olarak ifade ediliyor.

YEREL MAHKEME SENDİKAYI HAKLI BULDU

Sendika tarafı, geçici personel çalıştırmanın hukuka aykırı olduğu iddiası ile dava açtı. İstanbul 5. İş Mahkemesi kararında özetle, geçici olarak alınan personelin çıkarılması istedi.

THY, kararı 23 Temmuz’da Yargıtay’a götürdü. Sendika tarafı ise, İş Mahkemesi’nce alınan kararın uygulanması amacı ile İcra Müdürlüğü’ne gitti. İstanbul İcra Müdürlüğü kararın uygulanmasını istedi.THY tarafı, İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde itirazda bulundu. İcra Hukuk Mahkemesi, dün, İcra Müdürlüğü’nün kararını bozarak THY’yi rahatlattı.Ancak THY’yi asıl rahatlatan karar bugün Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nden geldi. Daire, 5. İş Mahkemesi’nin aldığı kararı bozdu.

HAMDİ TOPÇU: PİŞMAN OLAN DÖNSÜN

Karar sonrası, THY Yönetim Kurulu Başkanı, Twitter hesabından birkaç mesaj paylaştı. Topçu’nun mesajları şöyle:“Yargıtay sendikanın aldığı tedbir kararını bozmuştur. Filoya yeni katılan uçaklar için alınan arkadaşlar işe devam edecektir. Personelimizden, greve katılanlardan aldığımız pişmanlık mesajlarını değerlendirdik 5 Ağustos s.17 e kadar dönen personel kabul edilecektir.

Biz bu çağrımızı pişmanlık duyup çalışma isteğini ileten, pişman olan personele yaptık. Herkes hür Hukuk içinde haklarını arayabilir.

‘ÇAĞRI GREV KIRICILIĞI’

Hava İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, Topçu’nun, grevdeki personele yönelik çağrısını, ‘Grev kırıcılığı’ olarak yorumladı.Alınan kararlarla, THY’nin bayram öncesi rahatlatıldığına işaret eden Yağcı, sorunun çözümü için masada olunmasına gerektiğine işaret etti.

Yağcı, Yargıtay’daki kararın 8 gün içinde çıktığına işaret ederek “Bizim başka bir dosyamız da yine aynı dairedeydi. 12 Temmuz’da giden bir dosya. O dosya ile bu dosya arasında 3000 dosya görünüyor. Ancak, bu dosyanın öne alındığını görüyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika