spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY uçağından Gana’da korkutan kaza

Seçtiklerimiz

Gana’da Türk Hava Yolları’na ait bir yolcu uçağının kanadı kalkış pistinde ilerlerken, Alman Lufthansa Hava Yolları’nın park halindeki uçağının kanadına sürttü.

       

Meydana gelen bu kaza nedeniyle her iki havayolunun da Airbus A330 tipi olan uçakları seferlerini gecikmeli olarak gerçekleştirebildi.

       

Yerel saatle 5 Ekim 21:45’te (6 Ekim 00:45 İST.) Gana’nın başkenti Accra’da bulunan Kotoka Uluslararası Havaliman’ında (ACC) meydana gelen kazada Lufthansa Hava Yolları’na ait (LH) 567 sefer sayılı uçağının kanadında küçük bir göçük meydana gelirken, uçak yapılan teknik bir incelemenin ardından Frankfurt’a havalandı. Türk Hava Yolları’na ait (TK) 624 sefer sayılı uçak ise 1 saat süren teknik incelemenin ardından Nijerya’nın Lagos kentine olan uçuşunu gerçekleştirebildi.

       

‘Çarpışma değil’ açıklaması

       

Gana Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Dzifa Ativor kazayı doğrularken, olayı çarpma olarak nitelemenin yanlış olacağını ve küçük bir sürtme gerçekleştiğini söyledi. Olayın gerçekleştiği Gana ACC Havalimanı günde 80 uluslararası uçuşa ev sahipliği yapıyor.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika