spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY uçağında bomba paniği

Seçtiklerimiz

Atatürk Havalimanı’nda akşam saatlerinde meydana gelen olay iddialara göre şu şekilde gelişti:

Türk Hava Yolları’nın TK-1422 sefer sayılı Tallinn-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı saat 19.15’de Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan sonra 107 nolu köprüye yanaştı. Yolcular uçaktan indirildikten sonra valizlerde personel tarafından kargo bölümünden indirildi. Daha sonra aynı Adana seferi öncesi uçağa temizlikçiler geldi. Temizlikçiler bu sırada uçağın koltuğunun üzerinde ‘Uçakta bomba var’ yazılı bir not kâğıdı buldu.

TEKNİSYEN BEKLEDİLER

Temizlikçiler durumu hemen Türk Hava Yolları yetkililerine bildirdi. 107 nolu köprüde bulunan THY uçağına polis ekipleri yönlendirildi. Bu sırada polis ekipleri uçağın güvenli bir park alanına çekilerek bomba araması yapılması için push-back aracıyla uçağın güvenli bir park alanına çekilmesi istendi. Ancak push-back aracını kullanan personel uçağa THY teknisyeni gelmeden uçağı köprüden çekemeyeceğini söyledi. Uzun bir süre uçağa teknisyen gelmediği ileri sürülürken, uçak 107 nolu körükte yaklaşık 4,5 saat bekledi.

4,5 SAAT SONRA POLİS ARAMA YAPTI

Uçak 4,5 saatlik bir beklemenin ardından saat 23.30’da güvenli bir park alanına çekilerek bomba araması yapılması yapıldı. Uçağa gelen bomba imha ekipleri uçağın kargo ve kabin bölümünde arama yaptı. Yapılan arama sonrası herhangi bir bulguya rastlanmadı. Uçağın devam seferi olan Adana’ya gidecek yolcular ise başka bir uçakla Adana’ya gönderildi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika