spot_img
spot_imgspot_img
27.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY, Novosibirsk kentine direkt uçmayı planlıyor

Seçtiklerimiz

Şirket temsilcilerinin Novosibirsk hava alanı yönetimiyle yaptığı resmi karşılaşmasından sonra buna dair açıklama yapıldı. Olayın ayrıntılarını “Aeroport Tolmaçevo”  şirketinin ekonomi ve ticaret faaliyeti genel müdür yardımcısı Abdul Kusayev anlattı.
 
Geçenlerde iş planımızı tanıtmış olduk. Planda İstanbul-Novosibirsk-İstanbul direkt uçak seferleri için gerekçelerimizi tanıtmış olduk. “Türk Hava Yolları” ile temaslarımızı artık iki yıldır sürdürmekteyiz. Yeni ziyaretleri sırasında “Türk Hava Yolları”nın temsilcileri, hava alanımızın altyapısını yakından tanıma olanağına kavuştuktan sonra, ticaret koşulları hakkında bir ön tartışma düzenlendi. Bunun dışında, Türk ortaklarımızın müşterileri ve pyasa temsilcileriyle direkt temas kurabilmeleri için, turizm operatörleri ile görüşme düzenlendi.
 
Gelecek yılın başlarında Novosibirsk kentine ”Türk Hava Yolları” şirketinden audit uzmanları, yakıt, güvenlek ve diğer yönlerdeki teknik uzmanların ziyarette bulunmaları planlanmakta.  Abdul Kusayev’in kaydettiğine göre, bir kaide olarak, yeni düzenli seferlerin hayata geçirilmesiyle ilgili ilk karşılaşmadan tutun da seferlerin başlamasına kadar 3 yıllık süre geçebilecektir. Yolcu akımının gözle görülür derecede artış göstermesi ve Rusya’da Türk turizminin çok rağbet görmesi ortamında, Novosibirsk-İstanbul seferleri perspektifli olarak değerlendiriliyor.

Abdul Kusayev’in fikrine göre, tüm dünyaya seferlerin gerçekleştirildiği bir nokta olarak, İstanbul’un Frankfurt’un alternatifi olabileceğine işaret etti. Bugüne dek 8000 civarında Rusyalı yolcu, direkt sefer yapmak yerine İstanbul’a Moskova üzerinden uçuş yapmakta. Oluşan durum, pyasa için  ciddi potansyel meydana getiriyor. Abdul Kusayev’in kaydettiğine göre, yeni uçak seferinin düzenlenmesi,  hiç şüphe yok ki, Sibiryalılarda bu yönde ek talebi teşvik edecektir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika