Türk Hava Yolları teknik bölümünden, uçuş ve ikram hizmetlerine, uçak bakım ünitelerinden, uçuş eğitim merkezine kadar ünitelerini Anadolu basınına tanıtma kararı aldı. Bölgelerden gelen yerel gazete, internet ve ajans temsilcileri, İstanbul’da THY’nin tüm ofislerini gezdi, bilgi aldı. Antalyalı 14 gazeteci de THY tarafından İstanbul’da konuk edildi. THY’nin tesislerini gezen Antalyalı gazeteciler, Boing 777-300 simülatöründe eğitimi uygulamalı olarak gördü.
2011 yılında 8 milyar dolar ciro hedefleyen Türk Hava Yolları çalışmalarını Anadolu basınına tanıtma kararı aldı. Bu kapsamda aralarında VTV Genel Koordinatörü Ali Buldu’nun da bulunduğu Antalya’dan 14 gazeteci İstanbul’a giderek Türk Hava Yollarının farklı üniteleri görme imkanı buldu. Antalyalı gazetecilere THY Antalya Müdürü Ömer Durna ‘da eşlik etti.
THY’nin teknik bölümünde yapılan incelemenin ardından yiyecek içecek hizmetlerini veren caterinf firmasının çalışmaları yerinde görüldü.
Uçuş eğitim merkezindeki simülatörse gezinin en ilgi çeken bölümü oldu.
Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, 2011 yılında hedeflerinin 8 milyar dolar ciro olduğunu söyledi. THY’nin havacılıkta dünyada parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Çizmecioğlu, 2010 reklam bütçesinin 70 milyon dolar olduğunu, 2011 bütçesinin bu rakamı geçeceğini belirtti.
Gezi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan pazarlama ve satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, 2011’de 165 uçağa ulaşacaklarını açıkladı.Çizmecioğlu Antalyalı turizmcilere sitemde bulunmayı da ihmal etmedi. Antalya’dan direkt seferler yapabilmek için çok çalıştıklarını fakat turizmcilerden yeterli desteği göremediklerini anlatan Çizmecioğlu, turizmcilerin ucuz charter seferlere rağbet etmeleri nedeniyle bazı direk seferlerin iptal edilmek zorunda kaldıklarına vurgu yaptı.
http://88.225.223.212/video/?dosya=21.12.2010/SİTEM.wmv




