spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’nin 15 saatlik rötarı çıldırttı!..

Seçtiklerimiz

Yolcular, “İki saat uçağın içinde bekledik. Havasız kaldık. Klimaları çalıştırmadılar çocuklar ve yaşlılar perişan oldu. Bizi götürdükleri otel çok kötüydü" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Türk Hava Yolları (THY)’ nın   New york-İstanbul seferini yapan TC- JJA kuyruk tescilli Boeing-777 tipi uçak Türkiye saati ile dün sabah saat 09:30 İstanbul’da olması gerekirken arıza nedeniyle 15 saat rötarla gece 00:30’da Atatürk Havalimanı’na geldi.

Uçuş için New John F. Kennedy Havalimanı’nda Amerika saati ile 16:45’te yolcularını alan uçak, kapılarını kapattı.

Kapılarının kapanmasının ardından uçakta teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle uzun süre uçakta beklemek zorunda kalan yolculara arıza ile ilgili bilgi veren uçağın pilotu yaptığı anonsta, “Yerdeki sistemden elektrik alamıyoruz" dedi.

Yolcular perişan oldu

İki saat uçak içerisinde beklemek zorunda kalan yolcular, “Uçaktaki yolcular çoluk çocuk, yaşlılar perişan olduk. Ben senelerdir yurt dışı uçuşlarına gidiyorum. Rötar olmadan önce 3 saat uçağın içerisinde kümes hayvanları gibi sıcak bir ortamda kan ter içinde kaldık. Türkler ve yabancı yolcular perişan oldu. Sonra dışarıya çıkarıldık. Gece 11 oldu ve bize uçuşun iptal olduğu ve bizleri otele gönderileceğimiz söylendi. Bizi bir yıldızı bile olmayan bir otele götürdüler. Çok kötü bir oteldi. Benzer olayda Suudi Arabistan Havayolları bütün yolcularını bir yere topladı her şeyini hallettiler. Perişan bir halde otele gittik, geri geldik yine uçağın içinde 1,5-2 saat bekledik. Rötar üzerine rötar yaptılar. Çoluk çocuk, yaşlılar perişan oldu" diyerek tepkisini dile getirdi.

THY Basın Müşavirliğin’den alınan bilgiye göre kalkıştan kısa bir süre önce uçağın elektrik sistemlerinde bir arıza meydana geldiği belirtilirken, yolcuların uçakta bekletilmesinin ise John F. Kennedy Havalimanı’ndaki güvenlik nedeniyle uzadığı kaydedildi.

THY yetkilileri yolcuların otellere yerleştirildiğini ve arızanın giderilmesinden sonra da yine aynı uçakla Türkiye’ye getirildiği ifade edildi.

THY yetkilileri ise otel ile olarak yaptıkları açıklamada," Havalimanı kent merkezinden çok uzakta. En yakın olan bu otele yolcularımızı götürmek zorunda kaldık. Aksi takdirde kent merkezine götürsek gecikme daha da uzayacaktı“ denildi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika