spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
İstanbul
Pazartesi, 18 Mart 2024

THY, kargonun ayrı şirket olması için SHGM’ye başvurdu

Seçtiklerimiz

THY, işletme ruhsatı için (AOC) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne resmen başvurdu. Ruhsatın çıkmasından sonra THY kargo kendi adı, filosu, çalışanları ve organizasyon yapısıyla THY’ den ayrı bir şirket olarak faaliyetine devam edecek.

Bu arada THY Kargo, işletme ruhsatını alırsa 2009 yılında kurulan son Türk şirket olan Tailwind’den sonra kurulan ilk havayolu şirketi olacak.

YENİ ŞİRKETİN KURULACAĞI KASIM 2020’DE DUYURULMUŞTU

THY tarafından Kasım 2020’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Yönetim Kurulumuzca kargo operasyonlarına olan odağın artması, yeni ürün geliştirme ve dikey entegrasyon gibi odaklanmış stratejiler geliştirilmesi konusunda hızlı adım atılmasını sağlamakla beraber Turkish Cargo’nun benzersiz rekabet avantajından en üst düzeyde yararlanarak sektörün en önemli oyuncuları arasındaki yerimizin sağlamlaştırılması ve gelecekte potansiyel stratejik yurtdışı ortaklıklar için de ayrı bir platform oluşturulması amacıyla %100 Türk Hava Yolları iştiraki olan bir hava kargo şirketinin kurulmasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanılmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika