spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY gibi bir dünya markası olacağız

Seçtiklerimiz

Bisiklet Federasyonu’nun girişimleriyle son yıllarda büyük bir ivme kazanan ve dünyaca ünlü pedalların da katılımıyla geçen sene sınıf atlayarak bir üst tura çıkan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, gözünü bu sporda dünyanın en üst klasmanına dikti.

 

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu hedeflerini teker teker gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu organizasyonda bize destek veren ve yanımızda olan herkese teşükker borçluyuz. Bir dünya markası yaratabilmenin coşkulu adımlarını atıyoruz” dedi.

 

Turun yabancı medya ve otoriteler tarafından da dikkatle takip edildiğini söyleyen Müftüoğlu, organizasyonun büyük beğeni topladığını ve çok olumlu mesajlar aldıklarını belirterek, “Sona eren turun ardından Bisikletin Dünya ve Avrupa başkanları kutlama mesajları göndererek övgü dolu iltifatlarda bulundular. Kısa süre içinde hedeflediğimiz Pro-tur klasmanına çıkabileceğimizi söylediler. Kısa sürede çok önemli bir yol kat ettik. Son turun sporcu katılımı yüzde elli oranında ciddi bir artışla gerçekleşti. Bisikletin dünyaca yıldızları artık tercihlerini Türkiye için kullanıyor. Amacımız ünü dünya sınırlarını zorlayan THY gibi bir dünya markası olmak. Biz de Türkiye’nin spordaki farklı yüzü, dünya markası olmak istiyoruz. Fransa, İtalya ve İspanya gibi dünya klasiklerinin arasında yer almak en büyük hayalimiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika