spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY Finansal Veriler ve Analiz-2

Seçtiklerimiz

Geçen haftaki yazımızda THY’nin Tarihsel Gelişimini ve Finansal Verilerini paylaşmıştım. Finansal veriler detaylı incelendiğinde THY’nin geçmişe dönük çok ciddi borçlanmasının olduğu açıkça gözükmektedir. Bu nedenle bu köşe yazımı daha iyi analiz etmeniz açısından geçen haftaki istatiksel veriler eşliğinde sunmuş olduğum köşe yazımla karşılaştırmanız gerekir. Bu yazım da THY’nin Finansal verileri ile ilgili karşılaştırmalı yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. 


KAR/ZARAR BİLANÇOSU:


THY 2016 yılında -77 USDmn (Milyon Dolar) net zarar etmiştir. 2017 yılında ise 223 USDmn kar etmiştir. THY 09.03.2018 tarihli – Borsa açıklamasında ise geçmiş yıllara ait 7.142.969.041-TL civarında ciddi bir borcunun olduğunu beyan etmiştir. Esasında THY Yetkilileri bu konu hakkında açıklama yapmaktan çekiniyor veya borsa hisseleri açısından sakıncalı bir durum söz konusu olabilir. 


Bu durumda Havayolu işletmelerinin Kar/Zarar açıklamalarında Esas Faaliyet veya Net Operasyonel açıklamalarına değil, NET KAR/ZARAR açıklamalarını dikkate almalıyız.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika