spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY filosuna iki yeni uçak katıldı

Seçtiklerimiz

Filoya yeni katılan ve ”Amasya” ve ”Denizli” adları verilen B737-900ER tipi yolcu uçakları, THY Teknik AŞ hangarı önünde basına tanıtıldı.
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, THY’nin 91 uçak alımı kapsamında ilk defa Boeing 737-900ER tipi iki uçağını filosuna kattığını ifade ederek, ”Bu uçaklar Afrika’da ve Asya’da ulaşamadığımız birçok noktaya sefer yapacak. Bu uçaklar uzun yol konseptine uygun olarak dizayn edildi. İlave yakıt tankı konularak menzilleri artırıldı. Uçaklar koltuk rahatlığı dikkate alınarak 150 yolcu kapasitesine göre dizayn edildi. Uçakların orijinal kapasitesi ise 200 yolcu. Biz bunu daha rahat ve konforlu bir hale getirmek için 150 yolcuya göre dizayn ettirdik” diye konuştu.
 
Uçakların ilk etapta Lagos, Darüsselam ve Hindistan’ın bazı hatlarında kullanılacağını ifade eden Topçu, ”Biliyorsunuz bu hatlarda geniş gövdeli uçaklar kullanıyorduk, şimdi dar gövdeli bu uçaklarla daha rekabetçi bir yapı sağlayacağız” dedi.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil de, yeni alınan bu uçakların dar gövdeli olmasına rağmen yolculara geniş uçak izlenimi verdiğini, koltuklarının daha geniş ve rahat olduğunu ifade ederek, ”Bu uçaklarla Orta Afrika’nın da altlarına Angola’ya kadar gidilebilecek. Bu uçakları sefere koyduğumuz zaman geniş gövdeli büyük uçakları seferden çekeceğiz, onları başka hatlara vereceğiz. Hayırlı olsun” dedi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika