spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’de pilotlar günü kutlaması

Seçtiklerimiz

Pilotlar Günü’nde konuşan Kotil’de, THY’nin bu yıl yapacağı operasyonların 7,5 milyar doları bulacağını ve Türkiye’ye önemli bir girdi sağlayacağını ifade etti. Konuşmasının ardından da, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora, Uçuş İşletme Başkanı Kaptan Pilot Bülent Manav ve pilotlar hep birlikte bu özel gün münasebetiyle pasta kesti.

 

Kutlamaya katılan THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora, tüm arkadaşlarının gününü kutlayarak, "Bizim için en mutlu gün uçağımıza aldığımız yolcuları gidecekleri yere huzur ve mutluluk içinde ulaştırdığımız gündür. 11. yılını kutluyoruz. Bizim için en güzel an her şeyini bize emanet eden yolcularımızı konforlu, huzurlu ve emniyetli bir şekilde varacakları yere götürmektir.Yağmurda, karda onları götürmek ve emniyetle ulaştırmak bizim için çok önemli ve bunu da çok iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bütün arkadaşlarımın ve kendimin pilotlar gününü kutluyorum" diye konuştu.

 

Kotil ise konuşmasında, THY’de bulunan pilot sayısının 2200’lere ulaştığını ve 5 bin rakamına ulaşmasını temenni ederek, THY’de 300 tane yabancı pilotun da çalıştığını söyledi.

 

Yolcu sayısının iç hatlarda 5 kat attığını ifade eden Kotil, "Dış hatlarda da 2 kat arttı. Dolayısıyla 3 kat arttığı için ciddi bir sektör oldu bu. Ama kesin söyleyeyim Türkiye’deki pilot okulları olsun, Türk Kuşu olsun ve Eskişehir Anadolu üniversitesi olsun çok başarılı kurumlar. Bizim uçuş okulumuz da marka bir okul dolayısıyla bir pilot açığı bundan sonra olmaz. Çünkü 2005’te başlayıp yetişen kişiler artık kaptan oluyorlar. Türk ve yabancı pilotlar arasında iyi bir iletişim bulunmakta ve yabancı pilotlarımızda bize iyi bir katkı sağlıyor" dedi.

 

Kotil konuşmasının devamında, THY’nin bu yılki operasyon rakamlarını da değindi. Operasyon rakamlarının bu yıl 7,5 milyar dolar olacağını belirten Kotil şöyle konuştu:

 

"2 bin 197 kişinin azı burada, çoğu havada. Her birinin de pilotlar gününü kabin amirlerimiz anonsla kutlayacak. Dolayısıyla bütün dünyada kutlanmış alacak. Yalnızca kokpit değil. Kokpit artı kabin. Bütün bu kadro 7,5 milyar dolar getirecekler bu yıl".

 

Dünyaya tekrar gelsem yine pilot olurdum

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan pilotlardan Nejat Başaran, "20 senedir THY’de uçuyorum. Günümüzün hatırlanmasından dolayı çok mutluyum. Bir daha dünyaya gelmek kısmet olsa bu mesleği seçerdim. Dünyanın en güzel mesleklerinden biridir" dedi.

 

Bir numaralı Uçuş Brövesinin sahibi Kaptan Pilot Mehmet Fesa Evrensev’in 1912 yılında Türk semalarında ilk kez uçtuğu gün, her yıl 26 Nisan’da, Türkiye Pilotlar Günü olarak kutlanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika