spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY, Çelyabinsk’e uçmayı planlıyor

Seçtiklerimiz

Çelyabinsk Valiliği basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, Bölge Valisi Mihail Yureviç’in Türk Havayolları temsilcileri ile bir görüşme yaptığı ve söz konusu görüşmede Çelyabinsk-İstanbul hattında direk uçuşların başlatılması konusunun ele alındığı bildirildi.

Görüşmede iki ülke arasında hükümetler düzeyinde yapılmış olan hava hizmetleri anlaşması kapsamındaki uçuş tablosuna Çelyabinsk’in de dâhil edilmesi konusu müzakere edildi.

Şu an Çelyabinsk havalimanından Almanya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve Çin gibi ülkelere direkt uçuşların düzenlendiğini hatırlatan Vali, İstanbul’a düzenlenecek seferlerin de talep göreceğini ifade etti. Açıklamasına devam eden Mihail Yureviç: ‘İstanbul çok büyük bir şehir ve aynı zamanda bir ulaşım ve geçiş merkezi. Şehir tüm Avrupa havayolu hatları ile bütünleşmiş durumda. Yolcular için oldukça büyük bir imkânı ve rahatlığı bünyesinde barındırıyor’ dedi.

Çelyabinsk Havayolları A.Ş. Genel Müdürü Vladimir Reunov ise direkt uçuşların hayata geçirilmesinin bölge halkına Dünya’nın en büyük ticaret ve ulaşım merkezlerinden biri olan İstanbul üzerinden istedikleri yere ulaşma imkânını tanıyacağını vurgulayarak, söz görüşmelerin haftada 3 kereden başlayıp 7 sefere kadar çıkartılması düşünülen direkt uçuşlar konusunda anlaşma yapılması üzerine olduğunu belirtti.

Böyle bir projenin hayata geçirilmesi için 6 aydan 1 yıla kadar bir zamana ihtiyaç duyulmakta. Reunov’a göre Çelyabinsk-İstanbul hattındaki düzenli seferlerin başlaması için 2014 baharına kadara beklemek gerekecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika