spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY Call Center Özelleşti

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu çağrı merkezi faaliyetlerinin dış kaynak hizmet alımı suretiyle gerçekleştirilmesi ve alt iş kolu olarak bu faaliyetten çekilme kararı aldı.

Yolcularımıza telefonla hizmet veren ve 2003 yılında 127 personelin görev yaptığı çağrı merkezi Türk Hava Yolları’nın büyümesine paralel büyümüş ve 442 çalışana ulaşmıştır. Ortaklığımız yönetiminin gelecek 5 yıllık büyüme stratejileri yolcu sayısında ciddi artış öngörmektedir.

Çeşitli sektörlerde büyük iş hacmine sahip şirketlerin çağrı merkezi hizmetini dışarıdan satın alma yöntemiyle gerçekleştirdiği ve bunun da çağrı merkezi sektörünün  oluşumuna katkı sağladığı herkesin kabul ettiği bir gerçektir. Türkiye’deki çağrı merkezi pazarının hızla gelişmesi, altyapılarının güçlenmesi ve bu konuda hizmet veren firmaların en son teknolojiye hızla adaptasyonu bu iş kolunun daha profesyonel bir anlayışla yapılanması gerektiğini ortaya koymuştur. Yapılan araştırmalar çağrı merkezi pazarının önümüzdeki yıllarda yüzde 10-12 arasında büyüyeceğini göstermektedir. Bu durum da çağrı merkezi alanında gerek teknolojik gerek insan kaynağı açısından yatırımların sürekli olarak artacağına işaret etmektedir.

Ayrıca servis sağlayıcı firmaların çağrı merkezi yatırımlarını Anadolu’ya doğru yaygınlaştırması büyükşehirler dışındaki bölgelerde hem ekonomik faaliyetlerin tetiklenmesini hem de istihdamın artmasını beraberinde getirmiştir.

Varolan teknolojik fırsatlardan daha hızlı yararlanmak ve gerektiğinde ölçeğini de büyütebilmek amacıyla Türk Hava Yolları alt iş kolu olan bu alandan çıkmaya ve bu hizmeti dışarıdan satın almaya karar vermiştir.

Taşıdığı yolcu sayısı sıralamasında Avrupa’da 7’nci olan Türk Hava Yolları’nı tercih eden yolcularımız alanlarında profesyonelleşmiş şirketlerden hizmet alma olanağına da kavuşacaklar.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

 

HAVA-İŞ SENDİKASI DUYURU KARŞISINDA KARŞI ATAĞA GEÇTİ

 

 

Türk Hava Yolları (THY)’nin çağrı merkezinin işletmesini taşeron firmaya verilmesini çalışanlar protesto etti.

THY Teknik Hangarlar bölümünde bulunan Çağrı Merkezi binası önünde toplanan yaklaşık 150 kadar THY çalışanı eylem yaptı. Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, çalışanlara yaptığı konuşmada işin verildiği Assistt firmasının genel müdürünün AKP’nin eski İstanbul İl Başkan yardımcısı olduğunu iddia etti.

THY yönetimini ağır bir dille eleştiren Ayçin, çağrı merkezinin işletilmesinin taşeron firmaya verilmesinin merkezde çalışan 550 personelin işsiz kalması anlamına geldiğini söyledi.

Bayram sonrası yapacakları toplantıyla çağrı merkezinin taşeron firmaya verilmesine karşı bir eylem planı hazırlayacaklarını anlatan Ayçin, “Çok uzun soluklu bir mücadelenin başlangıcı bu. AKP’lilerin çocuklarını mısırcı,yumurtacı,gemici yaptıktan sonra şimdi de iletişimci yaptılar! dedi.

Her türlü platformda haklarını arayacaklarını ve THY yönetiminin yaptığı yanlıştan dönmesi gerektiğini belirten Ayçin, eylemler kapsamında iş yerine terk etmeme ve çağrılara cevap vermeme gibi yaptırımlarının da bulunacağını söyledi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika