spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY, ABD basınının gündeminde

Seçtiklerimiz

ABD basınından Türk Hava Yolları analizi… ABD’nin en çok okunun haber sitelerinin başına gelen Business Insider, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’le yapılan bir röportaja sayfalarından geniş yer verdi. Haberin başlığı bile Türk Hava Yolları’nın dünyada artık nasıl tanındığını çok iyi bir şekilde anlatıyor. ‘Türk Hava Yolları’nın havacılık sektörünü domine etmeye devam etmek için çok basit bir planı var’ başlığıyla verilen haberde şu ifadeler kullanılıyor: “THY, içinde bulunduğu sektörü tam anlamıyla domine ediyor.

Para kazanmanın ciddi anlamda çok ama çok zor olduğu bir sektörde, şirketin faaliyet karı bir önceki yıla göre üç katına çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen uçak şirketlerinden olan THY, hızlı bir şekilde uçak satın almalarına devam ederken, her fırsatta yeni bir destinasyon açıyor. Ve bunu yaparken de tonla ödül kazanıyor. Geçtiğimiz haziran ayında Paris’te Skytrax’ten aldığı ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu’ ödülü buna dahil.”

YOLCU SAYISINDA ÜÇÜNCÜ

Kotil, şirketin hizmetiyle öne çıktığının altını çizerken, coğrafi konumlarının da büyümelerine büyük destek verdiğini belirtiyor. “Tam merkezdeyiz, bu yüzden Avrupa’yı Uzakdoğu, Asya ve Afrika’ya bağlayabiliyoruz” diyor.  Türkiye’deki yolcu sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 16.7 oranında artarken, Türkiye bu alanda dünyada üçüncü sırada yer aldı.

UÇAK SAYISI 415’E ÇIKACAK

THY, bugün 103 farklı ülkede 230 havaalanına uçuş gerçekleştiriyor. 20 Mayıs’tan itibaren. yeni destinasyonlarla ilgili düzenledikleri basın bülteni sayısı bile 10’u bulmuş. “Tabi ki büyümeye devam edeceğiz” diyen Kotil ekliyor: “Farklı noktalara uçma konusunda çok agresifiz. En fazla 10 ylıl içinde 100 farklı noktaya daha uçuş başlatacağız. Bununla birlikte filomuzu da genişleteceğiz. Bugün 228 uçağımız var ama bu yetmiyor. 2020 yılına kadar bu rakam 415’e çıkacak.  

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika