spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

THK Uçak ve Uzay Mekiği Yapacak

Seçtiklerimiz

Cumhuriyetin 100’ncü kuruluş yılında üniversitemizin geliştireceği uzay mekiği ile Türk insanının uzaya gitmesini hedefliyoruz" dedi. 
 
Türk Hava Kurumu Genel Başkanı emekli hava pilot tümgeneral Osman Yıldırım, bugün Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel ile 9’ncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Vali Yılmaz Arslan’ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından düzenlenen bölge toplantısına katılmadan önce açıklama yapan Yıldırım, 2011 yılının THK açısından çok başarılı geçtiğini vurguladı. THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ni kurduklarını belirten Yıldırım şunları söyledi: 
 
"Rektörlüğü Ankara’da olacak üniversitemizin İzmir’in Selçuk İlçesi, Karaman ve İstanbul’da 3 ayrı fakülte binasında 180 öğrenciye eğitim verilecek. YGS’yle öğrenci alacak üniversitenin en büyük özelliği havacılık ve uzay üniversitesi olması ve bölgemizde bir benzerinin bulunmaması. Öğencilerimiz İngilizce ve uluslararası standartta eğitim yapacak. Üniversitemizi bitiren gençler dünyanın her yerinde ellerindeki diplomayla çalışabilecek.

ABD’deki 2 üniversite ile eğitim programları ve öğretim elemanları konusunda işbirliği yapıyoruz. Önümüzdeki yıl üniversitemizin AR-GE bölümü faaliyete geçecek. AR-GE ile geliştireceğimiz çalışmayla Türkiye’nin kendi uçağını yapmasını sağlayacağız. Üniversitemiz uçağı tasarlayacak, imalatını da kuracağımız fabrikada yapacağız. Cumhuriyetin 100’ncü kuruluş yılında üniversitemizin geliştireceği uzay mekiği ile Türk insanının uzaya gitmesini hedefliyoruz.

Lütfen bunu hayal olarak görmeyin. Sadece NASA’da 12 Türk bilim adamı çalışıyor. Birim oluşunca ülkemize gelecekler. Üniversitemiz havacılık ve uzay alanında mühendisler ve teknik adamlar yetiştirecek. " 

 
Osman Yıldırım, havacılığın önemli merkezlerinden biri olan Balıkesir’de de 5 yıl içinde Havacılık Meslek Yüksek Okulu açmayı planladıklarını ve bu okulda ara eleman- teknik eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika