spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THK Laleli Oteli Hakkında ŞOK İDDİA.!

Seçtiklerimiz

KERVANSARAY, LALELİ WYNDHAM VE BORA JET’TE ŞAİBELİ İŞLEMLER

Amerika’da devleti dolandırmak ve kara para aklamak iddiasıyla görülmekte olan bir davada ilginç gelişmeler yaşanıyor.
 
Davada tutuklu yargılanan Lev Aslan Dermen hakkında devleti dolandırdığı ve kara para  akladığı iddia ediliyor.
 
Şaibeli isimler karışık olaylar
 
İddialar arasında Türkiye’de Mega Varlık şirketi üzerinden Bodrum’daki Kervansaray otelinin alınması ile İstanbul Laleli’de bulunan mülkiyeti Türk Hava Kurumu (THK)’ye ait eski adıyla Harikzede Evleri Teyyare Apartmanı olarak bilinen Wyndham otelinin ele geçirilmesi girişimleri de yer alıyor. 
 
Bora Jet’i alan SBK’nın finansörü
 
Dermen’in Türkiye ile bağları olduğunu ileri süren savcılar, kendisinin Türk ortağı olan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile olan bağları hakkında iddialarda bulundu. Türkiye’deki SBK Holding’in gerçek sahibi ve finansörünün Levon Dermen olduğu belirtiliyor.
 
11 Eylül günü Birleşik Devletler Utah Federal Bölge Mahkemesi’ne Federal Savcı John W. Huber başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanmış iddialara ilişkin belgeler arasında Türkiye’de Mega Varlık şirketi üzerinden Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni, Bodrum’daki Kervansaray otelini ve Bora Jet’in satın alınmasına ilişkin iddialar da var.
 
Bodrum Kervansaray olayı
 
Bodrum Kervansaray oteli ödeyemediği borçlarından dolayı haciz konmuş, mart ayında yapılan ihalede 94 milyon TL’ye satılmışken yapılan itiraz üzerine ağustos ayında yeniden satışa çıkarılması ile ilk fiyatının yarı fiyatına 47 milyon TL’ye Mega Varlık Yönetim Şirketi tarafından alınmıştı.
 
Öte yandan Kervansaray otellerinin bünyesinde  bulunduğu holding hakkında geçen hafta “Şirketin içi boşatılıyor’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.
 
THK Laleli Wyndham oteli olayı
 
Konunun Laleli Wyndham Oteli ile ilgili bölümü geçtiğimiz günlerde Yalçın Bayer’in Hürriyet Gazetesi’ndeki ‘Yeter Söz Milletin’ köşesinde  gündeme getirilmişti.
 
Bayer’in “THK’nin ‘Laleli Tayyare Evleri’ne büyük kumpas” başlıklı yazıda şöyle deniyordu:
 
Türk  Hava Kurumu’nun üzerinde oynanan, onun  Laleli’deki ‘Tayyare Otelleri’ diye bilinen gayrimenkulünü ele geçirme oyunları… Başrollerde  ise Sezgin Baran Korkmaz ile 2015’te Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’na  gelen Kürşat  Atılgan… 
Oyunlar ve iftiraların ardı arkası kesilmiyor. Bu arada emniyet  ve savcılıklardaki kripto FETÖ’cülerle  işbirliği de yapılıyor.

***

NOT: Havacılık Kulislerinde iddia edilen ve kulaktan kulağa konuşulan diğer şok edici bir iddia ise şöyle; Mormon Tarikatı üyesi oldukları iddia edilen Ermeni kökenli Jacop-Isaiah Kingston kardeşler ile Lev Aslan Dermen THK Laleli Otelini ele geçirdikten sonra MORMON KİLİSESİ yapmak istedikleri yönünde kanımızı donduracak cinsten şaibeli bir iddia. Bu konuda THK Yetkililerinin bir açıklama yapmaması ise çok manidar.

 
Bora Jet olayı
 
Bu arada Amerika Utah’ta görülmekte olan dava ile ilgili  sunulan belgeler arasında kuruluşundan sonra birkaç kez el değiştiren sonra uçuşları durdurulan  Bora Jet’i satın alan SBK Holding’in finansörü, tutuklu olarak yargılanan Jacob ve Isaiah Kingston kardeşler ile Lev Aslan Dermen (diğer adıyla Levon Termenciyan) olduğu iddiaları da bulunuyor.
 
21 Eylül’deki duruşmada sanıkların tutukluluk hallerinin sürdürülmesine karar verildi.

 


Kaynak: https://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=86741

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika