spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

TGS çalışan sayısını 6 bine çıkarmayı planlıyor

Seçtiklerimiz

Yakında Sabiha Gökçen’de de faaliyete başlayacak olan firma, alanında dünyanın sayılı şirketleri arasına girmeyi hedefliyor.

       

Türk Hava Yolları’nın (THY), TAV Havalimanları Holding’in yer işletme şirketi HAVAŞ ile kurduğu TGS Yer Hizmetleri (Turkish Ground Service), beş ayda 5 bin kişiye istihdam sağladı. 6 havalimanında faaliyet gösteren şirket, yıl sonunda çalışan sayısını 6 bine çıkarmayı planlıyor. Türkiye’nin en büyük yer işletme hizmeti TGS, 31 Aralık 2009’da faaliyete geçtiği günden bu yana İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Adana ve Antalya havalimanlarında hizmet veriyor.

       

Buralarda 5 bin kişi iş sahibi olurken 600’den fazla yeni personel de eğitimlerinin tamamlanmasının ardından göreve başlayacak. Şirket, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’ndan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da kısa süre içinde hizmet sunmayı hedefliyor. Operasyonel ve idari personelin hazır hale getirildiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, ‘A grubu çalışma ruhsatı’ başvurusu yapan şirket, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) onayının ardından işlettiği havalimanı sayısını 6’ya çıkaracak. TGS, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ilk etapta 500 kişiyi işe alacak.

       

Dünyanın sayılı ground handling (yer işletme hizmeti) şirketleri arasına girmeyi hedefleyen TGS, geçen yılın son gününde resmen faaliyete başladı. THY’nin yüzde 50 ortaklıkla HAVAŞ ile kurduğu şirket, THY ve Ankara merkezli Anadolujet uçaklarına hizmet sunuyor. Şirket, yerli ve yabancı havayolu şirketinin 250 bin uçağına hizmet sunmayı ve ilk yıl 100 milyon TL’nin üzerinde ciro elde etmeyi hedefliyor. Havalimanlarında yolcu, ramp (uçak ve kargo) ve harekat hizmeti sunan şirket, orta vadede Avrupa ve Ortadoğu’da büyümeyi amaçlıyor.

       

Şirket çalışanları, ünlü modacı Faruk Saraç’ın THY personeli için tasarladığı koleksiyondan alınan kıyafetlerle görev yapıyor. Üniformaların dikimini ise Sabri Özel gerçekleştirdi. Hamdi Topçu’nun yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği şirketin yönetim kurulunda, Dr. M. Sani Şener (TAV CEO’su-Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Prof. Dr. Cemal Şanlı (THY), Kazım Çalışkan (THY), Müjdat Yücel (HAVAŞ) ve Serkan Kaptan (TAV) yer alıyor. Şirketin genel müdürlüğünü de, eski THY Yer İşletme Başkanı Hüseyin Kesin yürütüyor.

       

 

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika