spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Salı, 30 Nisan 2024

Texas Başsavcısı, Boeing’in Ana Taşeronu Spirit AeroSystems’e Soruşturma Başlattı

Seçtiklerimiz

Boeing’in Ana Taşeronu Spirit AeroSystems, Parça Sorunlarıyla Gündemde

Texas Başsavcısı Ken Paxton, Boeing’in önemli bir taşeronu olan Spirit AeroSystems’in “belirli parçalarla tekrarlayan sorunlar” hakkındaki raporların ardından bir soruşturma başlattı.

Spirit AeroSystems, Boeing’in 787 Dreamliner ve 737 MAX uçakları için gövde ve diğer önemli yapısal bileşenlerin yanı sıra Airbus A220 için yedek parçaların üretiminden sorumludur.

Paxton, özellikle 737 MAX modelleriyle ilgili olayları dikkate alarak, “görünürde üretim kusurları” konusundaki endişelerin soruşturmayı başlattığını belirtti. “Bir şirketin yasada gereken standartları koruyamaması durumunda herhangi bir şirketi sorumlu tutacağım ve üreticilerin yolcu güvenliğine ciddi şekilde önem vermesini sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Texas Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma, Spirit AeroSystems içinde kusur yönetimi ile ilgili belgelerin yanı sıra kalite kontrolü, örgütsel uygulamalar ve yönetim prosedürleri hakkında soruşturmaları içeriyor.

Spirit’e, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık taahhüdü ile Joshua Dean adlı eski bir kalite denetçisinin ihbar ettiği hataların belgelerini sağlaması da isteniyor.

Bu gelişme, Alaska Airlines’ın Ocak 2024’te bir Boeing 737 MAX-9’da orta bölme kapak takımının düşmesiyle ilgili ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturmasının ardından geldi. Spirit AeroSystems’in incelenmesi, Boeing’in devam eden güvenlik ve kalite sorunları ortasında gerçekleşiyor; ki bu şirketin CEO’sunun yıl sonunda ayrılışını duyurduğu bir döneme rastlıyor.

Havacılık devi, uçaklarının karıştığı 2018 ve 2019 kazalarının sonuçları da dahil olmak üzere bir dizi sorunla mücadele ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika