spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Tav Avrupa Birliği’ne Riga Havalimanı ile Giriyor

Seçtiklerimiz

BÖLGENİN en önemli havalimanı inşaat ve işletmecisi haline gelen Tav Havalimanları Holding, Avrupa Birliği üyesi Letonya’nın bayrak taşıyıcı havayolu airBaltic ile Riga Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binası yapımı ve işletmesi için iyi niyet sözleşmesi imzaladı.

       

Anlaşma ile airBaltic ve Tav yüzde 50 ortak olacak.

       

Yıllık 4 milyon 100 bin yolcu kapasiteli Riga Uluslararası Havalimanı’na airBaltic 2 milyon 800 bin yolcu taşıyor. Ortaklık ile havalimanının büyütülmesi ve Baltık bölgesinin en önemli merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

       

Anlaşmayı Riga’da düzenlenen Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Doğu’daki 30 ülkeden 200’ü aşkın katılımcının yer aldığı “North Hub Riga” Uluslararası Havacılık Konferansı’nda imzaladıklarını söyleyen Tav Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Riga Uluslararası Havalimanı, son 5 yıldır yolcu sayılarında ciddi bir artış yakaladı. Bu başarıda kusursuz servis anlayışı, sunduğu müşteri hizmetleriyle airBaltic Havayolları’nın önemli bir katkısı var. Riga’da yer hizmetleri veren North Hub Services ile şirketimiz Havaş arasında gerçekleşen son dönemdeki iş ortaklığımız da Riga Uluslararası Havalimanı’nın geliştirilmesi konusunda gösterdiğimiz istikrarlı çabamızın kanıtıdır” dedi.

       

TAV’ın başarısını kanıtlamış uluslararası bir marka olduğunu söyleyen

       

airBaltic CEO’su Bertolt Flick “Tav Havalimanları Holding iştiraki Havaş ile Riga’da yer hizmetleri veren North Hub Services halihazırda Riga Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede gerçekleşmesi planlanan yeni terminal projesinde airBaltic olarak TAV’ı tercih ettik” diye konuştu.

       

10 HAVALİMANI İŞLETİYOR

       

Bölgenin lider havalimanı işletmecisi Tav, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı işletiyor. Yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir Habib Bourguiba ve Enfidha Zine Abidine Ben Ali, Makedonya’nın Üsküp Alexander the Great ile Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanları Tav Havalimanları tarafından işletiliyor. Tav Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilgi işlem, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Şirket iştirakleriyle yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 375 bin uçak seferine ve ortalama 42 milyon yolcuya hizmet sunuyor.

       

BÖLGEDE HIZLA BÜYÜYOR

       

Letonya’nın ana taşıyıcı havayolu olan airBaltic, anna.aero ANNIES Ödülleri’nde 2009 yılı verilerine göre Avrupa’da uçuş noktasını en fazla artıran havayolu seçildi. airBaltic, Letonya’nın başkenti Riga’daki ana üssünden 80 uçuş noktasına sefer yapıyor. 1995’te kurulan şirketin ortakları arasında Letonya hükümeti (yüzde 52.6) ve SIA Baltijas aviacijas sistemas (yüzde 42.7) yer alıyor. Havayolunun filosunda 31 uçak bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika