spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havaiş Seçimleri ve Vicdanların Sesi

Seçtiklerimiz

2017 Hava-İş seçimleri hızlı ve hararetli başladı. AirNewsTimes ekibi olarak, muhalif hareketler arasında ise tarafsızlığımız %90 devam etmektedir ve şu anki sarı sendika yönetimine de %100 karşıyız. THY camiasının gerçekleri daha net görebilmeleri için muhalif başkan adayları ile görüşmekte ve çalışmalarımızı tüm hızıyla nesnel ve objektif bir şekilde sürdürmekteyiz. Şu anlık net gerçek ise Hava-İş Ankara ve İstanbul şubesinin Hava-İş Yönetiminin psikolojik baskılarına direnmeleri ve bu baskıları TV ve Basın kanalları aracılığıyla da şiddetli bir şekilde kamuoyu karşısında dile getirdiler. THY Ankara ve İstanbul şubelerinde oy kullanan THY personellerin de gerçekleri bir an önce görmelerini istiyoruz.

Ve birileri THY çalışanlarının kuvvetli kardeşlik bağlarından hatta gülüşlerinden dahi rahatsız bu kardeşlik bağlarını koparmak, kendilerine mahkûm etmek istiyorlar. Maalesef bir yıl önce bunun planı yapıldı, operasyon için ise düğmeye basıldı. Mevcut yönetim için seçimi kazanmak adına her yol mubah. Akabinde Genel Kurulda ise yayınlanan usulsüz para transferlerini de aklamanın her türlü yolunu kesinlikle deneyecekler. Sakın ola bekledikleri fırsatı kendilerine vermeyiniz. Bilakis bu aklanma operasyonuna onay verirseniz, sizlerde onlar kadar suçlu ve bu işlere bulaşmış sayılacaksınız. Hatta ve hatta bu bekledikleri fırsatı değerlendiriniz ve haksız yere çıkartılan arkadaşlarınızın haklarını fitil fitil çıkarta da bilirsiniz. Siz güçlüsünüz ve güçlü olduğunuzu sizlerde fark ettiğiniz an tüm üzerinizdeki karabulutları dağılacak.

THY çalışanlarının ilk görevi Ankara ve İstanbul şubesi başkanlarına sahip çıkmak olmalıdır. Çünkü ilk yıkılması planlanan kale Ankara ve İstanbul şubesidir. THY çalışanları, lütfen seçim hakkınızı çok iyi değerlendiriniz. Tehditlere boyun eğmeyiniz ve korkmayınız, sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki korkunun ecele faydası yok.

Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür yürekli ve Cesaretli emekçilerin sendikanızın sesi olmasını istiyorsanız. Sloganınız, Sarı Sendika DEFOL….! olmalıdır.

Ve Lütfen, oyunuzu kullanırken Vicdanlarınızı elinize değil, ellerinizi vicdanlarınıza koyunuz..!

  • Vicdanınız, sizi kamyoncularla aynı safta mı, görmek mi istiyor?
  • Yoksa mesai arkadaşlarınızla tozunu yuttuğunuz, birlikte gülüp üzüldüğünüz her gün yüzlerine baktığınız emekçi arkadaşlarınızla mı aynı safta, görmek istiyor?

Mutlaka vicdanınızın sesine kulak verin…..!

Velev ki ellerini cüzdanlarına koyacak hainleri tespit edersek, bu hainleri rezil etmekte bizim sözümüz ve ahdımız olsun. Analarından emdikleri sütü, burunlarından getirmeyen namerttir.

Unutmayınız ki, sizleri mevcut sarı sendika yönetiminden kurtarmak için hemen hemen tüm havacılık haber siteleri siper olmuş durumda. Çünkü bizlerde vicdanlarınızın sesi olmak zorundayız. Bizlerde mevcut sendikanın yönetime nasıl geldiklerini ve neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz.

Ve görüyorsunuz ki, tüm baskı ve psikolojik tehditlere rağmen korkmadan Hava-İş yönetimine meydan okuyan şube başkanlarınız mevcut. Ve yine oynanan tüm kirli oyunlara rağmen kurulan diğer hareketler var. Bu arada diğer hareketler derken;

Zeytin Dalı Gurubu; Kaptan İskender Çarkçı ve ekibi

Benim Sendikam; Hava-İş Genel Sekreteri, Yasin Sevgili ve ekibi

Ve tekrar bu gün ulusal TV kanalına konuşarak biz de varız ve %90 aday olacağız diyen Kaptan Ayhan Günal ve ekibi de olacaktır. Ve belki de önümüzdeki hafta hiç beklemediğimiz başka muhalif adaylarda çıkabilir.

Tabi ki Mevcut Hava-İş yönetiminin bu olaylar karşısında hala sessizliğini koruması pek hayra delalet değildir. Bu sessizlik akıllarda bazı soru işaretleri de bırakmaktadır. Bekleyip hep birlikte göreceğiz. Netleşmeyen bazı nedenlerden ötürü AirNewsTimes ailesi olarak bizler şuan seçimlerin ilk yapılacağı ve Hava-İş yönetimine belgelerle meydan okuyan Ankara ve İstanbul şube başkanlarını desteklemekteyiz. Umarım bu vicdani ve ahlaki duruşu diğer şube başkanları da gösterir ama nafile….!

Diğer muhalif adayları takip etmekte ve analiz etmekteyiz. Tüm içtenliğimle söylemek isterim ki, THY çalışanlarına yanlış yapan ve gizli oyunlar içinde olan fırıldak veya satılmış kim veya kimler varsa tek tek deşifre edeceğiz. Ve bu tarihi şansı yakalayan THY çalışanlarını bir dört yıl daha bekletmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bizlerce bunun vebali büyük ve ağırdır.

Bizler, Er meydanında asla dansöz oynatmayacağız ve buna katiyen müsaade etmeyeceğiz.

Köşe yazımda seçimler bitinceye kadar bu konulara değineceğimin altını çizmek isterim.

Kalın Sağlıçakla…

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika