spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Havaiş Seçimleri ve Üst Akıl

Seçtiklerimiz

Hava-İş delege seçimleri bitti ve 28. Olağan Genel Kurul için hazırlık ve farklı hamleler aşamasına girmiş bulunmaktayız. Sonuç olarak çalışanların yani delegelerin karşısında iki liste olacak. Haricinde iki listenin de sahibi olan bir ÜST AKIL mevcut. Makalemde biraz daha mantıksal konulara değinmek istiyorum. Daha doğrusu şahsımı Mevcut Yönetim ve Muhalif Hareket pek ilgilendirmemektedir. Çünkü ÜST AKLIN ne tür hamleler yapacağını önceden kestirmek ve sizlerle bunu paylaşmak daha heyecan verici, mantıklı ve gerçekçi olacaktır. Neticede her türlü stratejik plan ÜST AKIL tarafından devreye sokulmaktadır.

Ayrıca isimlere girmenin de pek ehemmiyeti olduğunu düşünmüyorum. Geleceğini düşünen bir çalışanın seçimleri çok iyi analiz ve takip etmesi gerekmektedir. Haliyle seçimleri çok iyi analiz edenler ne demek istediğimi de çok iyi anlayacaklardır.

Mevcut Yönetimin, ÜST AKLI çok sinirlendirdiği veya ÜST AKLIN ise artık mevcut ekip ile yürümek istemediği aşikar. Çünkü Türkiye de sendikal faaliyet içinde olan hiçbir yönetimin bu kadar ciddi iddialar ile kamuoyun önünde rezil ve rüsva edildiği tarihte görülmemiştir.

Anlayacağınız Mevcut Yönetimin son kullanma tarihi doldu.

ÜST AKIL, daha önce belirttiğim üzere daha profesyonel bir ekip ile yol yürüme kararı aldı. Mevcut yönetimde bunun ancak son anda farkına vardı. Farkında oldukları an ÜST AKILA karşı farklı hamleler geliştirmek zorunda kaldılar, amaç tekrar yönetimde kalabilmek. Fakat ÜST AKIL tarafından üzerlerinin çoktan çizildiklerinin farkında değildiler. Çünkü ÜST AKIL 2013 yılında Hava-İş seçimlerinde kendilerine seçimi kazandıran kişilerin bunlar olmadığını ve gerçek kazandıran kişilerin ise ÜST AKLIN bilgisi olmadan bu kişiler tarafından ekarte edildiklerinin farkına vardı. Yani ÜST AKLIN karşısına sorunlu, FETÖ bağlantılı ve egoist bir ekip çıkarılmıştı ayrıca bu kişiler kendilerini bulunmaz Hint Kumaşı zannediyordu. İç çatışma genel kurula kadar tüm hızıyla devam edecek.

ÜST AKIL düğmeye bastı artık geri dönüş yok.

Devam edelim…

ÜST AKIL, ilk seçim startı hamlesinin mevcut yönetim tarafından gelmesini bekliyordu ve mevcut yönetimin seçim startı vermesi ile ÜST AKIL ilk hamlesini Muhalif Oluşum ile gösterdi. Hatırlarsanız Mevcut Yönetim ilk basın deklerasyonun da karşılarına bir rakip çıkamayacağını ve 12 Kasım da bunu kutlayacaklarını kamuoyuna deklere etmişti. Ve deklere sonrası başlarına gelmedik kalmadı.

Mevcut Yönetim bir anda bombardıman haberlerle neye uğradığını şaşırdı yani Türk Sendikal tarihinde hiçbir yönetim hakkında bu kadar ciddi belgeler kamuoyu ile paylaşılmamıştı. ÜST AKIL sizlerle olan maceramızın sonuna geldik mesajı veriyordu. Fakat bu mesajı mevcut yönetim kavrayamadı yani anlamadı. Delege seçimleri devam ettikçe korktukları şey başlarına geldi.

ÜST AKIL için İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya şubelerinin mevcut yönetimce alınması veya diğer ünitelerde mevcut yönetimin kaç delege çıkardığının pekte önemi yoktu. ÜST AKIL için uçuş işletmenin alınması yeterli idi ve öylede oldu yani gerisi kolay. Bu aşamadan sonra mevcut yönetiminin çok iyi düşünmesi gerekiyor. Genel Kurula kadar devam derlerse veya restleşirlerse başlarına gelmedik kalmayacak gibi.

Mevcut Yönetim şartlı olarak Genel Kurul zamanı çekilebilir. Çünkü işin sonunda genel kurulda İBRA olamamakta var. Bu İBRA mevzusu onlar için en büyük korku, fakat ne yaparlarsa artık boş bu işin sonu mahkeme de bitecek. Bence akıllı olmalarında fayda var. Dikkat ederseniz mevcut yönetim hakkında çok ciddi iddiaları siz değerli takipçilerimiz ile paylaştık fakat belgeler ortada yok ama iddialar %99 gerçek. Bu Mevcut Yönetime ÜST AKIL tarafından verilen çok ince bir mesajdır aslında, tabi ki anlaya.

Akabinde karşılarında diğer bir muhalif hareket olan BENİM SENDİKAM ekibi var, pek sessiz ve sedasız ilerlemekte. Genel Kurula doğru ciddi hamleler yapabilirler. Neticede bu ekibi koltuk ve parayla satın alamayacaklarını da çok iyi biliyorlar. Delegeleri olmamasına rağmen her an dengeleri alt üst edebilirler. Zaten mevcut yönetimin en büyük hatası ise, tanıdıklarını sandıklarını, hafife aldıklarını veya satın alabileceklerine emin olduklarını sandıkları kişilerden bir ton OSMANLI TOKADI yemiş olmasıdır. Yani herkesin kendileri gibi olmadıkları ve kul hakkının ne demek olduğunu tüm tehditlerine rağmen mevcut yönetime çok iyi anlatıp İNSANLIK dersi verenlerde oldu.

Özetlersek; Mevcut Yönetim gidecek veya değişecek. Ve Genel Kurul öncesinde ve Genel Kurul zamanı her an her şey olabilir, hep birlikte bekleyip oyunun sonunu göreceğiz.

ÜST AKLIN ne kadar yerli olduğu Genel Kurul zamanı bayrağı teslim alacak, yeni ekip ile daha net belli olacaktır.

Ve Gün gelecek, Devran Dönecek.

Kalın Sağlıcakla….

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika