spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
İstanbul
Perşembe, 16 Mayıs 2024

Havaiş Seçimleri ve Genel Kurul

Seçtiklerimiz

11 Kasım 2017 Tarihinde Hava-İş 28. Olağan Genel Kurulu olacak. Sektörel medyanız olarak tarafsız bir şekilde gerçekleri anlatmaya ve görmenize vesile olmaya çalıştık. Haliyle 25.000 çalışanın sendikası olan Hava-İş ve seçimlerinde sessiz kalmamız doğru olamazdı. Geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da doğru bildiğimiz yolda her daim yürümeye devam edeceğiz.

Seçimle ilgili son yazılarım çok yüzeyseldi biliyorum ve birçok okuyucumuz tarafından anlaşılmamıştı. Fakat son yazılarım, çalışanlara yönelik değildi. Hava-İş Sendikasını şekillendirmeye kalkışan ÜST AKIL’a yönelikti ve mesajımızı da çok net anlamış oldular. Kısaca mesajımızda; kurduğunuz oyunu çok iyi biliyoruz ve deşifre ediyoruz, dedik. Gerçeği bilenler ve doğruyu görenler ne demek istediğimizi çok iyi anladı.

NOT 1: Şahsımı 4 yıl önce tanımayanlar ve anlamayanlar şimdi daha net tanımaya ve anlamaya başladı. Ve inanıyorum, şimdi tanımaya ve anlamaya çalışanlar ise zamanla daha iyi ve daha net tanıyacak ve anlayacaklar. Ne güzel demiş H.z Mevlana ‘’Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir’’ acelemiz yok.

An ve zaman itibariyle fazla detaya girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Zaman itibariyle de Hava-İş seçimlerinde bize düşen görevi tamamlamış bulunmaktayız. Son görevin ise DELEGELERE düştüğünü belirtmek isterim. Her şey apaçık ortada, şu saatten sonra ne desek, ne anlatsak boş. Ne biz kendimizi yoralım, ne de sizi yoralım. Dünyanın en zor işidir anlamayana anlatmak. İnanın ölü diriltmekten dahi zor iştir.

Özetle Diyoruz ki; Selam Olsun

Selam olsun, seçim süreci boyunca dik ve onurlu duranlara
Selam olsun, baskıya ve zorbalığa boyun eğmeyenlere
Selam olsun, geleceğini ve arkadaşlarını peşkeş çekmeyenlere
Selam olsun, hakkı ve doğruyu savunanlara
Selam olsun, seni doğuran eli öpülesi o Anneye
Selam olsun, helal süt emmiş o güzel ve vicdanlı insanlara

Hava-İş 28. Olağan Genel Kurulu sonrası ise DELEGELERE de elbet birkaç sözümüz olacaktır. Ve de umuyoruz ki İBRA konusundaki hassasiyeti, vicdanlarının sesini dinleyerek layıkıyla yerine getirirler.

İnsan her yerde aynı insandır; bir insanın yaratılışında asalet yoksa kâinatın tacını giyse yine de çıplak kalır. (Montaigne)

Kalın Sağlıcakla..

NOT 2: Ve bu vesileyle Şemdinli’de yurdumuza sızmaya çalışan hain teröristlerle çıkan çatışmada Şehit olan 8 askerimize ve de tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Aileleri ve Milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum.

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor..

Bir hilâl uğruna Ya Rabb ne güneşler batıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika