spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Tacizci pilotun görevine son verildi

Seçtiklerimiz

Adı açıklanmayan kabin memurunun şikâyeti üzerine inceleme yapan THY, 1996’dan bu yana görev yapan ve Airbus A320’lerde uçan 39 yaşındaki pilotunun sözleşmesini feshetti.

       

Hostesin şikâyet mektubu
       
Olay, 10 aydır THY’de görev yapan kabin memurunun yazdığı mektupla başladı. Genel Müdür Temel Kotil, tüm pilot ve kabin memurlarının okuduğu iç yazışma sistemine elektronik posta ile gönderilen şikâyette, üç ay önce İstanbul-İzmir uçuşu ve arkasından İzmir’de yatıda E.G. isimli kaptan pilotun tacizine uğradığını belirtildi.  Konuyu inceleyen ve tarafların ifadelerine başvuran disiplin kurulu, kaptan pilotla şirketin ilişkisinin kesilmesine karar verdi. Kabin memurunun görevine devam ettiği öğrenildi.

       

‘Şeker yerine parmağını koy’
        Kabin memuru şikâyet mektubunda, yaşadığı tacizleri anlatırken, ikinci pilot ve amirinin de durumdan haberdar olduğunu ifade etti. Kabin memurunun şikayet mektubu özetle şöyle: :

       

“Uçakta brifingde adımı sorup bana ’Sen misin önde?’ diye sordu. ‘Evet efendim’ diye cevapladığımda, ‘Aferin çayımı kahvemi hep sen getir’ dedi. ‘Nasıl içersiniz?’ diye sormaya gittiğimde siparişlerini verip ‘Şeker yerine sen parmağını koy, öyle içeceğim’ dedi. Anlamadığımı söyleyince ‘Şeker sensin’ diye yanıtladı. (…) Kokpite girdim. Bana ’Şekerim hoş geldin. Otur bakalım’ dedi.

       

Omzunun ağrıdığını, masaj yapmamı istediğini söyledi. Ben de masaj bilmediğimi söyledim ancak ‘Biraz sık sen, iyi gelir’ diye yanıtladı. ‘Kaptanım amirimi çağırayım, o baksın istersiniz’ dediğimde ‘Çok nazlanıyorsun. Kaptan ne derse onu yapman gerektiğini bilmiyorsun. Hemen dışarı çık, yemeklerimizi hazırlayın’ dedi. Amirimize bunları anlattım. O da kaptanın bana taktığını, işimin çok zor olduğunu söyleyerek beni uçağın arka tarafına gönderdi.

       

‘Kokpitte sıkıştırdı’
       
(…) Servis bitiminde önlüğümü önde değiştirirken kaptanımız kokpitten çıkarak beni sıkıştırdı. Çok güzel koktuğumu söyledi. Boynumdan koklamak için üstüme geldi. Ben de aradan kaçarak gömlekle kabine çıktım. Çok korkmuştum. (….) tuvalete sıktığım ‘airfresh’i alarak benim eteğim altına doğru tutarak sıktı. ‘Güzel koksun, iyi olur’ dedi. Benim başıma bunlar gelirken amirimiz ikinci kaptanımız sadece şaşkınlıkla bakıyordu daha sonra amirimiz beni arkaya yollayıp, arkada bağlanacağımı söyledi. Arkadaki erkek kabin memurunu öne aldı. (…)

       

Ertesi günü anlatmak benim için çok zor olacak. Çünkü ertesi gün sabahtan itibaren kaptan bizi geç indiğimizden tutun da yolcuya ters davranıyorsunuz dahil her şeyle suçladı.”
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika