spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

SP’nin havaalanı çözüm reçetesi

Seçtiklerimiz

SP İlçe Başkanı Sinan Aktaş, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ile beraber Alanyalı iş adamlarının bir havayolu şirketi kurmasını önererek ancak bu sayede Gazipaşa Havaalanı’nda 12 ay düzenli olarak seferlere başlanabileceği söyledi.

Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gazipaşa Havaalanı’nın enteresan bir mecrada kaplumbağa hızında da olsa muhalefetin baskısı ve dayatmalarıyla ilerlediğini belirtti. Havaalanının ilk gündeme geldiği yıllarda ‘Buraya hiçbir şekilde uçak inmez’ denilerek çeşitli bahanelerle geçiştirildiğini söyleyen Aktaş, şöyle konuştu: “Bir müddet sonra faaliyete geçmez denen havaalanı önce elden geçirildi. Gerekli cihazlar kuruldu. Arkasından ‘Bu havaalanına ancak küçük uçaklar inebilir. Başka hiçbir uçak inemez’ denmeye başlandı. Küçük uçaklar inmeye başladı. Yine muhalefetin ve Alanya halkının yoğun baskısı ile inemez denilen orta gövdeli uçaklar da nihayet Gazipaşa havaalanına indi.  

 

‘PİLOT İNERİM DİYOR İZİN VERMİYORLAR’

 
Şimdi de büyük gövdeli uçaklar inerdi inemezdi tartışması yaşanıyor. Pilotlar ‘İneriz hiçbir sorun yok’ diyor. Turizm şirketleri iniş yapmak için SHGM’den izin istiyor. Ama maalesef izin verilmiyor. Gazipaşa havaalanı konusunda Alanya halkıyla iktidar arasında sıkı bir mücadele yaşanıyor. İktidar ‘Yaptırmam açtırmam’ diyor, bizler ise ‘Açacaksınız açmak zorundasınız’ diyoruz. Ancak AKP öyle direniyor ki yapmamak için adeta elinden geleni yapıyor.”  
 
 
 ‘İKTİDAR BU KONUDA KEYFİ DAVRANIYOR’
 
 
İktidarın ancak seçim öncesi vatandaşa şirin gözükmek için geçici faaliyetlerde bulunduğunu belirten Aktaş, “İktidar Gazipaşa havaalanı konusunda keyfi hareket etmektedir. AKP iktidarı bu konuda da Alanya’ya hak ettiği desteği vermemektedir. Bu konu Bakan ile Başbakan Yardımcısı ile çözülebilecek bir mesele değildir. AKP’de her türlü son karar Başbakan’dan çıkmaktadır. Bu sorunun tek çözümü Başbakan’ın bir talimatına bağlıdır. Görüyoruz ki Sayın Başbakan’ın da bu konuyu çözmek gibi bir hevesi yoktur. O halde Alanya olarak önümüzde bir tek çözüm yolu kalıyor
 
 
 ‘KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ GÖRELİM’
 

ALTSO Başkanı Sayın Kerim Aydoğan ile beraber Alanyalı iş adamlarının öncülüğünde bir havayolu şirketi kurulabilir. Hiç olmazsa 120–130 kişilik bir uçak alınabilirse ancak bu takdirde Gazipaşa Havaalanı’nda 12 ay düzenli olarak seferlere başlanabilir. Böylelikle 10 yıldır tek başına iktidar olan AKP’nin çözemediği ve kangren haline getirdiği bu iç hat seferleri de çözüme kavuşturulmuş olur. Kendi işimizi kendimiz gördük. O takdirde Alanya halkı AKP iktidarına oy vermeye devam ederse bir 10 yıl daha bu sorunu çözemez ve hayallerle yaşamaya devam eder” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika